ACTIVELE FONDURILOR AU TRECUT DE 3 MILIARDE EURO Mihai Ion, Raiffeisen Asset Management: "Luna ianuarie a confirmat contextul favorabil plasamentelor în fonduri"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie 2014

Activele nete ale fondurilor locale de investiţii au crescut, în luna ianuarie, cu 4,4% (5,6% în decembrie), depăşind astfel pragul de 3 miliarde euro, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

În luna ianuarie, au fost lansate două fonduri noi deschise şi anume: STK Europe, fond de acţiuni administrat de STK Financial şi OTP Dollar bond, fond denominat în USD, administrat de OTP Asset Management.

Subscrierile nete în luna ianuarie au fost de 108 milioane euro.

Mihai Ion, preşedinele Raiffeisen Asset Management, ne-a spus că ianuarie a fost încă o lună care a confirmat contextul favorabil plasamentelor în fonduri de investiţii, ca urmare a continuării scăderii ratelor dobânzilor la depozite.

Domnia sa ne-a transmis: "Intrările noi în fonduri au fost notabile, iar în cazul Raiffeisen Asset Management ne bucurăm că avem o creştere echilibrată, generată de interesul pentru mai multe fonduri din gama de produse. Aproximativ 20% din intrările de bani noi au mers către fondurile cu capital protejat (Raiffeisen Confort, Raiffeisen Confort Euro), pe care le considerăm vehiculele ideale pentru investitorii care îşi doresc să participe la creşterea pieţei de acţiuni, însă urmăresc protecţia capitalului într-u scenariu negativ de piaţă".

Potrivit domnului Ion, un alt element de noutate în luna ianuarie a fost faptul că Raiffeisen Asset Management a extins perioada pentru care sunt aplicabile comisioane de răscumpărare în fondurile cu plasamente în instrumente purtătoare de dobândă de la 6 luni la 1 an, în dorinţa de a orienta plasamentele clienţilor către durate de deţinere mai lungi în vederea obţinerii de randamente mai ridicate. "Pentru durate de deţinere mai scurte, investitorii noştri au în continuare la dispoziţie fondul Raiffeisen Ron Flexi care nu percepe comisioane de răscumpărare, însă suntem bucuroşi să constatăm că relativ puţini investitori persoane fizice preferă acest fond, majoritatea clienţilor asumându-şi perioada de deţinere de 1 an în fondul Raiffeisen Ron Plus", ne-a precizat Mihai Ion, adăugând: "Fondul Raiffeisen Ron Flexi a rămas însă foarte atractiv pentru companiile mici şi mijlocii, remarcându-se ca produsul din piaţă care administrează cei

mai mulţi bani de la această categorie de clientelă".

Reprezentanţii OTP Asset Management, unul dintre administratorii care au lansat un noi fond în ianuarie, ne-au spus: "Activele totale sub administrare ale societăţii au crescut cu 3%, ajungând la 390 milioane de lei la finalul lunii ianuarie. Creşterile au fost marcate de fondurile de obligaţiuni în lei şi euro.

Mai mult decât atât, creşterea numărului de investitori în cadrul lunii ianuarie a fost datorată în proporţie de 94% de aceste fonduri, OTP Obligaţiuni şi OTP Euro Bond în care clienţii, în majoritatea lor investitori individuali, au fost atraşi de fondurile cu plasamente în instrumente cu venit fix, fie ele în lei sau euro".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Niciodata nu mi-a fost asa de jena cu insistenta repetata ca aceasta bank sa ofere un raspuns obiectiv si de 6 luni acestia il tergiverseaza chiar isi bat joc CLARIFICAND aspectele in acest fel :

    Buna ziua domnule , 

    Va multumim pentru faptul ca ne oferiti posibilitatea de a clarifica 

    anumite aspecte legate de situatia cu care va confruntati. 

    Referitor la ultima reclamatie inregistrata, raspunsul a fost transmis catre institutia de la care a venit solicitarea. 

    In ceea ce priveste celelate solicitari inregistrate, vi s-au transmis raspunsurile prin scrisoare. - RASPUNSURILE MENTIONAU CA MAI AU NEVOIE DE TIMP PENTRU INVESTIGATII SUPLIMENTARE. 

    Regretam ca serviciile bancii noastre nu au fost in acest context la nivelul asteptarilor dumneavoastra si va asiguram ca facem toate demersurile pentru a va oferi servicii de calitate. 

    Daca va mai putem fi de ajutor cu alte informatii va stam la dispozitie. 

    Cu stima, 

    Cristina-Daniela DANC 

    SIGUR CA AM NEVOIE DE RASPUNSUL SOLICITAT SI ATAT DE OCOLIT INCAT jena SI lehamitea MEA VA VA BUCURA ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb