Activele "Libra Bank" au crescut cu 33% în primul semestru din 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2007

Libra Bank deţinea la finalul lunii iunie active de 679 milioa­ne lei (216,65 milioane euro), în creştere cu 33% faţă de decembrie 2006, ca urmare a avansului puternic al creditelor acordate pe segmentele profesiilor liberale şi IMM-urilor, a spus pentru NewsIn preşedintele băncii, Emil Bituleanu.

La sfârşitul anului 2006, Libra Bank deţinea active de 506,5 milioane lei (149,8 milioane euro) şi controla 0,29% din piaţa bancară românească, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

După primele şase luni din 2007, Libra Bank a afişat un profit net în valoare de 412.000 lei, volumul creditelor acordate însuma peste 300 milioane lei, iar valoarea depozitelor atrase de la clienţi depăşea 500 milioane lei.

"În 2007, Libra Bank va continua să se orienteze către segmentul profesiilor liberale şi către cel al întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). De asemenea, va încerca să identifice nevoile specifice segmentelor de nişă pentru a le oferi cele mai bune soluţii de finanţare. Libra Bank şi-a propus să dezvolte segmentul IMM-uri, pentru care a conceput soluţii financiare adecvate", a precizat Bituleanu.

Valoarea creditelor acordate de bancă pe segmentul profesiilor liberale a crescut de pes­te două ori (cu 106%) în intervalul iunie 2006 - iunie 2007, până la 97 milioane lei. La jumătatea anului trecut, banca acordase credite de 47 milioane lei pe acest segment. Totodată, creditelor pe segmentul IMM-urilor a urcat cu 49% în acelaşi interval până la 134,6 milioane lei, faţă de 90,5 milioane lei cât afişase la jumătatea anului trecut.

În ceea ce priveşte numărul de clienţi, Libra Bank a raportat o creştere cu 63% pe segmentul profesiilor liberale şi cu 50% pe segmentul IMM-urilor în prima jumătate a acestui an faţă de acelaşi interval din 2006.

"Ne-am propus să creştem cota de piaţă pe fiecare dintre segmentele profesiunilor liberale, respectiv pe sectorul medical, farmaceutic, juridic, al contabililor şi cel mai recent dezvoltat, al arhitecţilor", a mai spus Bituleanu.

Potrivit propriilor estimări, banca va ajunge la sfârşitul acestui an la o cotă de piaţă de 8,5% pe segmentul medicilor, 8% pe segmentul avocaţilor, 3,4% pe cel al veterinarilor şi 2% pe segmentul arhitecţilor, pentru care banca a lansat primele produse în luna iulie a acestui an. Banca a calculat cotele de piaţă în raport cu numărul total de clienţi pentru fiecare profesie în parte.

Libra Bank avea la jumătatea acestui an o cotă de piaţă de 6% pe segmentul medicilor, 3,5% pe segmentul avocaţilor şi 1,3% pe cel al veterinarilor.

Potrivit rezultatelor afişate în primele şase luni din 2007, achiziţia de echipamente reprezintă aproximativ 65% din totalul finanţărilor pe segmentul medical.

Libra Bank este interesată să colaboreze cu autorităţile publice pe sectorul medical în ce priveşte licitaţiile publice şi să colaboreze cu spitalele şi cu furnizorii acestora. De asemenea, banca este interesată să finanţeze firmele care au încheiat contracte cu autorităţile statului.

Pentru finanţarea firmelor, Libra Bank a semnat parteneriate de colaborare cu Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (ANIMMC) în vederea derulării fondurilor nerambursabile, Eximbank, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Fondul Româno-German, Banca Germană de Dezvoltare (KfW Entwicklungsbank) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb