Raiffeisen Bank România, subsidiară a diviziei internaţionale a grupului financiar austriac Raiffeisen, a ajuns la active de 5,097 miliarde euro după primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 9,8% faţă de sfârşitul lui 2006, care reprezentau 7,55% din activele Raiffeisen International.
Bilanţul financiar al Raiffeisen International, publicat joi, arată că Raiffeisen Bank România avea la 30 septembrie o reţea de 382 de unităţi şi 5.506 angajaţi.
La finalul anului trecut, Raiffeisen Bank România avea active de 13,82 miliarde lei (4,087 miliarde euro), potrivit datelor băncii centrale.
După valoarea activelor, subsidiara bancară din România era pe locul al cincilea în cadrul Raiffeisen International, după subsidiarele ZAO Raiffeisenbank din Rusia (cu active de 8,8 miliarde euro), Raiffeisen Bank Zrt din Ungaria (7,8 miliarde euro), Tatra banka din Slovacia (6,96 miliarde euro) şi VAT Raiffeisen Bank Aval din Ucraina (5,9 miliarde euro).
Raiffeisen International, divizia pentru Europa Centralăşi de Est a grupului Raiffeisen, deţine 17 subsidiare bancare în fostele state comuniste şi în fosta Uniune Sovietică, precum şi o divizie de leasing cu activităţi înaceeaşi regiune.
După primele nouă luni ale acestui an, Raiffeisen International a ajuns la active de 67,5 miliarde euro, în creştere cu 20,8% faţă de sfârşitul anului trecut, din care 62,5 miliarde euro proveneau din activităţile bancare.
Raiffeisen International a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit consolidat după impozite şi interese minoritare de 625,7 milioane euro, în creştere cu 43,1% faţă de acelaşi interval din 2006, dacă se exclud elementele unice din bilanţ (vânzarea Raiffeisenbank Ucraina şi a unei participaţii la Bank TuranAlem din Kazahstan, în 2006).
Subsidiara bancară din România a Raiffeisen a contribuit semnificativ la rezultatele grupului în special pe partea de împrumuturi şi avansuri acordate altor bănci, ca urmare a depozitelor mari constituite la banca centrală. De asemenea, încasările din comisioane au crescut puternic înacest interval în special pe pieţele din România şi din Serbia, mai arată raportul băncii mamă.