ACTIVEWATCH: Trei instituţii pentru a rezolva problema unei parcări ilegale

Ioana Dogaru
Miscellanea / 20 octombrie 2015

Trei instituţii pentru a rezolva problema unei parcări ilegale

Pentru a treia oară în ultimii doi ani, asociaţia OPTAR a solicitat desfiinţarea parcării amenajată prin blocarea trotuarului din faţa Primăriei Municipiului Bucureşti (Splaiul Independenţei nr. 291-293, Sectorul 6). Parcarea a fost avizată ilegal de poliţia rutieră şi, cu toate că încalcă flagrant legea, Brigada Poliţiei Rutiere a refuzat să ia măsuri pentru desfiinţarea ei, potrivit unui comunicat de presă ActiveWatch.

Pe 19 octombrie, au fost depuse petiţii către Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi Brigada Rutiră Bucureşti solicitându-se desfiinţarea parcării ilegale şi mutarea în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti a staţiei RATB numită "Primăria Municipiului Bucureşti".

Prin nerespectarea solicitării, cele 3 instituţii ar încălca dispoziţiile Normativului 51-2012 şi a dispoziţiilor Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, precizează comunicatul.

Normativul privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap prevede ca staţiile RATB să fie amplasate cât mai aproape de intrările principale în clădiri sau zonele de interes. Distanţa maximă de la staţie la punctele de interes din vecinătatea acesteia nu trebuie să depăşească 50 m.

În urmă cu 2 ani, staţia RATB "Primăria Municipiului Bucureşti" respecta această condiţie. Însă, staţia a fost mutată pentru a se amenaja o parcare auto prin ocuparea trotuarului, precizeazî comunicatul ActiveWatch.

Brigada Poliţiei Rutiere, prin avizarea parcării de pe trotuarul Primăriei Municipiului Bucureşti, a încălcat prevederile art. 144 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care precizează că administratorul drumului public poate permite oprirea sau staţionarea, parţial ori total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai dacă rămâne liber cel puţin un culoar de minimum 1 m lăţime înspre marginea opusă părţii carosabile, destinat circulaţiei pietonilor.

Brigada Rutieră Bucureşti a avizat parcarea perpendiculară a maşinilor pe trotuar în condiţiile în care acesta are o lăţime mai mică decât lungimea autoturismelor. Astfel că, pe lângă blocarea trotuarului, în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti este blocată şi prima bandă de circulaţie, informează comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb