Actorul Mircea Albulescu a încetat din viaţă

Diana Popescu
Miscellanea / 8 aprilie 2016

Sursa foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

Actualizare 16:15 Gigel Ştirbu, PNL: "Mircea Albulescu - o stea care va străluci întotdeauna"

Mircea Albulescu va rămâne unul dintre cei mai mari şi mai iubiţi actori români, o stea care va străluci întotdeauna, a declarat astăzi preşedintele Comisiei de cultură a Camerei, liberalul Gigel Ştirbu, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Mircea Albulescu este unul dintre cei mai mari şi mai iubiţi actori români, iar acest lucru va rămâne aşa, în ciuda faptului că astăzi a ales să meargă mai departe. Aşa cum noi nu îl vom uita, sunt convins că şi el va veghea asupra noastră, a iubitorilor de frumos", a spus Ştirbu.

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei a mai transmis: "Puţin ştiu, însă, numele adevărat al lui Mircea Albulescu - Iorgu Constantin V. Albulescu. De asemenea, puţini ştiu că acesta termină şcoala medie tehnică de arhitectură, devine conductor-arhitect, îşi începe cariera de actor ca amator, în echipa de teatru a Ateneului Popular Ana Ipătescu, în 1950 este angajat la Teatrul Naţional ca artist corp ansamblu (figuraţie) şi abia apoi, în 1952, devine student al I.A.T.C. la clasa Aurei Buzescu. Aşadar, talentul a precedat studiile actoriceşti".

Gigel Ştirbu a subliniat importanţa contribuţiei pe care actorul a avut-o pentru cultura românească: "Doctor în arte, cu sute de roluri în spectacole de teatru şi în 70 de filme, Mircea Albulescu a fost apreciat şi premiat, a primit Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciul Credincios în grad de Comandor şi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală".

"În aceste momente, noi ne aducem aminte cu bucurie de meritele marelui actor, dar, în acelaşi timp, transmitem condoleanţe sincere familiei care acum îl petrece cu tristeţe pe omul Mircea Albulescu", a încheiat Ştirbu.

(A.P.)

----------

Actorul Mircea Albulescu a încetat din viaţă, astăzi în jurul orei 7 dimineaţa, la vârsta de 81 de ani, anunţă surse din zona media.

Actorul era internat de câteva zile la Spitalul de Urgenţă Bucureşti din cauza unor probleme cardiace. În ultimii ani, acesta a fost spitalizat de mai multe ori ca urmări ale unor probleme grave de sănătate.

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus mâine începând cu ora 10 la Teatrul Naţional, în foaierul principal al sălii mari. Mircea Albulescu va fi înmormântat duminică, la ora 14:00 la Cimitirul Reînvierea, transmit televiziunile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb