ACTUALIZARE Cristian Diaconescu pleacă din PMP şi candidează independent la preşedinţie

E.D.
Politică / 18 august 2014

Cristian Diaconescu pleacă din PMP şi candidează independent la preşedinţie

Actualizare 19:06 Ilieşiu: "Diaconescu, candidat de conjunctură"

Sorin Ilieşiu, senator al Partidului Liberal Reformator (PLR), a declarat că, după plecarea lui Cristian Diaconescu din PMP, Elena Udrea are "drum liber" către candidatura la alegerile prezidenţiale, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În ciuda faptului că PMP susţinea public că are un candidat la prezidenţiale, comportamentul Elenei Udrea arăta contrariul, este de părere vicepreşedintele PLR.

Politicianul a explicat: "Doamna Udrea are în sfârşit parte de ceea ce şi-a dorit: o candidatură la alegerile prezidenţiale din acesta an. În cele din urmă, s-au adeverit toate lucrurile pe care noi, cei din exteriorul partidului condus de cuplul Udrea-Băsescu, le-am tot spus - şi anume că doamna Udrea va fi în prima linie a bătăliei electorale din această vară. Cine altcineva ar putea să reprezinte regimul Băsescu mai bine decât Elena Udrea? Dumneaei a tot spus că PMP şi membrii săi sunt continuatorii de drept ai politicii lui Traian Băsescu. Domnul Diaconescu nu a fost altceva decât un candidat de conjunctură, pus de ochii lumii după eşecul PMP de la alegerile europarlamentare. Intenţiile doamnei Udrea au fost foarte vizibile chiar la Congresul în care l-a desemnat pe Cristian Diaconescu drept prezidenţiabil. Aşa cum au arătat şi apropiaţii săi, doamna Udrea mai avea puţin şi uita că trebuie să îl pună prezidenţiabil provizoriu pe Cristian Diaconescu".

"Chiar dacă partidul lui Traian Băsescu declara public că are un candidat la prezidenţiale, comportamentul doamnei Udrea a arătat întotdeauna contrariul, lăsând impresia că face încălzirea pentru campania din acest an. De asemenea, situaţia în care se găsesc acum urmaşii lui Traian Băsescu este cauzată chiar de scopul fundamental care a stat la baza înfiinţării partidului. Cea pentru care a fost creat PMP a fost doamna Udrea, pentru a avea partidul ei, pentru a putea să se declare preşedinte de partid după ce a pierdut orice susţinere în PDL", a mai spus Ilieşiu.

Vicepreşedintele PLR a subliniat că "presiunea care s-a creat în PMP pentru înlocuirea lui Diaconescu din poziţia de candidat a avut drept scop oferirea unui argument pentru mazilirea acestuia. PMP şi doamna Udrea s-au pus într-o situaţie penibilă, aceea de a anunţa un candidat, iar la nici o lună să îl şi înlocuiască.

"Această mutare a PMP arată gradul de seriozitate din acest partid şi modul în care înţelege să facă politică", a conchis Sorin Ilieşiu.

---

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, va renunţa la funcţia sa din cadrul Partidului Mişcarea Populară pentru a candida independent la prezidenţiale, a declarat domnia sa astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Le multumesc celor din PMP care m-au ajutat în campania desfăşurată până acum (...). Considerând că orice nouă evaluare publică nu îşi are rostul vreau să vă spun că îmi anunţ candidatura ca independent la Preşedinţia României. În mod evident nu voi mai fi membru PMP. Voi rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară", a afirmat Cristian Diaconescu.

"Este o responsabilitate enormă în ceea ce priveşte candidatura la Preşedinţia României. Am luat foarte în serios acest demers. În baza acestei investiri am făcut un angajament sprijinit chiar şi preşedintele Traian Băsescu. M-am angajat să continui eforturilor preşedintelui pentru sprijinirea statului de drept, pentru ca noi toţi să trăim într-o ţară liberă. Am învăţat foarte multe în cele 20 de judeţe în care m-am aflat. Am discutat cu cei care pot arăta unui politician cum este România reală. În urmă cu 10 zile câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public având ca scop schimbarea candidatului", a declarat Cristian Diaconescu, menţionând că el nu a fost informat. "Nu au avut o discuţie cu mine, am văzut din presă. Este normal ca un partid să revină asupra unei decizii politice. Dar trebuie să suporte consecinţele. Din acest punct de vedere, considerând că orice noua decizie nu-şi are rostul, îmi anunţ candidatura ca independent la Preşedinţie. Nu voi mai fi în partidulul PMP, dar voi rămâne preşedintele fundaţiei. Este organizaţia neguvernamentală pe care am înfiinţat-o şi am susţinut-o", a precizat Diaconescu.

---

Actualizare 11:00 Diaconescu: "Îmi voi strânge singur semnăturile"

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a declarat astăzi că îşi va "respecta" angajamentul de a candida în alegerile prezidenţiale şi că îşi va strânge "singur" semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Despre angajamentul de a candida, Diaconescu a spus, la RFI, că a fost "în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu şi mai ales în relaţia cu societatea românească" şi că mesajul care îi va însoţi candidatura va fi dus "până la capăt".

"Consider esenţial ca cineva care are o pregătire specifică pentru exercitarea postului de preşedinte din prima zi de mandat să poată să explice, să prezinte acest lucru societăţii şi evident, să fie votat în consecinţă", a afirmat Diaconescu, deocamdată prezidenţiabil al PMP.

El a susţinut că a aflat "de la televizor" despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că "lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor".

"S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat", a mai spus Diaconescu.

---

Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, spune, într-o postare de ieri, de pe pagina sa oficială de Facebook, ca va clarifica astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, poziţia definitivă referitoare la candidatura domniei sale.

De asemenea, acesta menţionează că, în cadrul aceleiaşi conferinţe, va aduce lămuriri privind recentele dezbateri publice.

"În cursul zilei de mâine (astăzi - n.r.), la sediul Fundaţiei Mişcarea Populară, va avea loc o conferinţă de presă pentru a clarifica poziţia definitivă referitoare la candidatura mea şi în cadrul căreia voi aduce lămuriri privind recentele dezbateri publice", precizează postarea lui Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu spunea vineri, tot printr-o postare de pe pagina de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asa se intampla mister Diaconescu cand te amesteci cu taratele - te mananca porcii. Locul tau nu era in cloaca aia.

    1. dumnealui si chiar l-as vota.Poate e un pic prea rafinat, da are steif. Poate ne dau membrii cele mai bune redactii din presa economica unde se afla conferinta sa aflam si noi direct pe surse cum este domnul Cristi si Elena. S-au certat, se mai iubesc sau care este miscarea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb