Administraţia Trump acordă concesii de foraj în zona protejată arctică

J.P.
Internaţional / 7 ianuarie 2021

Administraţia Trump acordă concesii de foraj în zona protejată arctică

Guvernul lui Donald Trump a acordat unsprezece concesii pentru foraje de petrol şi gaze naturale în Refugiul Naţional Arctic Wildlife din Alaska, unde se află urşi polari, relatează AFP, citat de Hotnews.

Cu toate acestea, marile companii petroliere s-au ţinut departe de ofertele care propuneau exploatarea parcelelor celei mai mari zone naturale protejate din ţară.

Agenţia guvernamentală Alaska Industrial Development and Export Authority a fost singurul candidat pentru majoritatea concesiunilor şi a preluat nouă.

Două concesii au fost câştigate de întreprinderile mici.

Statul primise în total 16 oferte, dintre care 3 au fost respinse, pentru 12 parcele din cele 22 propuse.

Companiile petroliere şi conducătorii din Alaska fac presiuni de peste 30 de ani pentru a exploata resursele acestui refugiu naţional, pentru a crea locuri de muncă şi pentru a genera venituri pentru stat.

În conformitate cu un text adoptat la sfârşitul anului 2017 de Congresul american, Ministerul de Interne a aprobat în august un program care deschide calea forajului în această zonă de coastă de-a lungul Oceanului Arctic, acoperind un total de 6.500 de kilometri pătraţi.

Cele unsprezece concesii acordate miercuri, care acoperă aproximativ 2.430 de kilometri pătraţi, au adus aproximativ 14 milioane de dolari.

Acesta este "cu mult sub veniturile de 1,8 miliarde de dolari promise de susţinătorii forajului" în 2017, a reacţionat asociaţia de protecţie a mediului Alaska Wilderness League, calificând licitaţia "un eşec monumental" pentru administraţia Trump.

"Credem că instanţele judecătoreşti vor decide că programul de forare a refugiului în zona arctică a administraţiei Trump este ilegal", a adăugat organizaţia, asigurând că va continua să lupte împotriva forajului.

Concesiunile oferite de stat se află într-o zonă departe de orice infrastructură majoră, iar exploatarea petrolului şi gazului s-ar putea dovedi costisitoare.

Mai multe mari bănci americane, precum Goldman Sachs sau Wells Fargo, au indicat, de asemenea, că vor refuza finanţarea forajului petrolier în Arctica.

Dosarul va ateriza acum pe biroul preşedintelui ales Joe Biden, care a asigurat că va lua măsuri pentru a asigura în permanenţă protecţia refugiului încă din prima zi în biroul oval din 20 ianuarie.

El a planificat, de asemenea, să interzică noile autorizaţii pentru forarea petrolului şi a gazelor pe terenuri de stat, precum şi în larg.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb