Administratorii de pensii obligatorii transmit ultimul raport bilunar pe 25 ianuarie

M.M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 ianuarie 2008

Administratorii fondurilor de pensii obligatorii (pilon II) trebuie să transmită ultimul raport bilunar către Casa Naţională de Pensii (CNPAS) pe 25 ianuarie, care va cuprinde informaţiile referitoare la persoanele care au aderat până pe 17 ianuarie 2008, a anunţat, ieri, arbitrul pensiilor. Modificările survenite după o analiză a sesizărilor făcute de potenţialii participanţi vor fi transmise, în paralel, de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS).

Arbitrul pensiilor private mai transmite către CNPAS şi rezultatele reconcilierilor dintre administratori privind sesizările legate de semnarea în mod fraudulos a unor acte de aderare la fondurile de pe pilonul II.

Casa Naţională de Pensii actualizează Regis­trul participanţilor pe 5 februarie şi, totodată, completează tabelul centralizator pentru fiecare fond de pensii obligatorii. Pe 8 februarie, CNPAS va transmite, în scris, rezultatul procesului iniţial de aderare către CSSPP şi administratori.

Persoanele înscrise în registrul participanţilor şi cu un singur act de aderare raportat la CNPAS sunt validate, în timp ce persoanele cu mai multe acte individuale de aderare semnate sau validate temporar în cadrul unei raportări bilunare anterioare sunt invalidate şi înscrise în tabelul electronic al dublurilor.

Administratorul căruia i-au fost validaţi participanţi de către CNPAS are obligaţia, în termen de 15 zile calendaristice de la data înregis­trării lor, de a notifica participanţii, la fel şi denumirea fondului de pensii şi a administratorul acestuia.

Procesul de aderare iniţială este finalizat prin întocmirea de către CNPAS a unui proces-verbal de constatare în care sunt menţionate informaţii referitoare la numărul total al persoanelor validate, la numărul total al persoanelor invalidate, precum şi numărul de persoane validate cu rezervă. De asemenea, se constată şi numărul total al persoanelor care urmează să fie repartizate aleatoriu şi al celor radiate din registrul participanţilor.

Procesul de aderare iniţială la pensiile private obligatorii (pilon II) a fost derulat în baza reglementărilor stabilite în norma 18/2007, modificată prin norma 31/2007 privind aderarea iniţială la fondurile de pensii administrate privat.

Persoanele eligibile, cu vârsta de până în 35 de ani, care nu au semnat un singur act de aderare la un fond de pensii administrat privat, până pe 17 ianuarie 2007, precum şi cele care au semnat mai multe acte de aderare vor fi ulterior repartizate aleatoriu de către CNPAS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb