Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, a apreciat respectarea calendarului privind desemnarea Guvernului, dar a subliniat că desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier reprezintă o "dovadă a continuităţii" care contravine rezultatelor recente de la vot, transmite news.ro. Potrivit lui Cioroianu, acest lucru poate fi interpretat şi ca o decizie a lui Ciolacu de a "regla el însuşi, conducând Guvernul, ceea ce promisese anterior", poate fi "un act de curaj, dar şi un pariu politic foarte dur" pentru viitorul prim-ministru.
"Este adevărat, partea plină a poveştii este că s-a respectat un calendar în privinţa desemnării Guvernului, asta e vestea bună a zilei de azi. Partea în discuţie rămâne persoana primului ministru, pentru că este dovada unei continuităţi şi, din acest punct de vedere, ea vine oarecum în răspăr cu rezultatele ultimelor sesiuni de vot. Vom vedea cum va reacţiona societatea. Altfel, sigur că poate fi interpretat şi ca o decizie a fostului premier, actualului premier Marcel Ciolacu de a regla el însuşi, conducând Guvernul, ceea ce promisese anterior. Practic, va fi o negare a promisiunilor anterioare, din perspectiva acestor măsuri de austeritate, să le spunem. Poate fi şi un act de curaj, dar poate fi şi un pariu politic foarte dur pentru viitorul prim-ministru", a transmis Cioroianu la Digi24.
Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe şi istoric, a afirmat că desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier reprezintă un "pariu politic" care va avea impact şi asupra candidaturii unice pentru alegerile prezidenţiale, deoarece candidatul va fi "la pachet" cu Ciolacu.
"E de văzut cum va funcţiona o pereche Antonescu - Ciolacu şi cum vor reacţiona ceilalţi potenţial candidaţi pe partea dreaptă - doamna Lasconi şi domnul Nicuşor Dan. Vom vedea dacă vreunul dintre ei se va retrage. Din acest punct de vedere, de-abia de acum începem să discutăm serios despre Preşedinţie, de fapt, după Revelion. Problema e foarte serioasă, pentru că, inevitabil, cel care va candida la Preşedinţie din partea actualei alianţe va trebui să arate că se înţelege foarte bine cu şeful Guvernului, domnul Marcel Ciolacu. Vor fi judecaţi oarecum la pachet, ceea ce poate să fie şi un avantaj, dar şi o vulnerabilitate pentru viitorul candidat", a explicat Cioroianu.
El a precizat că adoptarea unor măsuri dure pe care va fi nevoit să le ia Guvernul se va răsfrânge şi asupra viitorului candidat la prezidenţiale.
"În orice caz, cel mai devreme, alegerile prezidenţiale înţelegem că ar putea fi organizate la sfârşitul lunii martie. Guvernul nu va putea să stea în stand-by până în martie, drept care o serie de măsuri vor fi luate până atunci. Lumea va face legătura între aceste măsuri ale Guvernului şi viitorul candidat la Preşedinţie din partea alianţei care a generat acest guvern. Deci este un risc politic, eu cred, asumat. Adică sunt convins că oamenii s-au gândit şi cu două - trei mutări înainte la ce ar putea fragiliza poziţia viitorului candidat la preşedinţie din perspectiva măsurilor pe care guvernul va trebui să le ia. Dar una fără alta nu se poate", a completat Adrian Cioroianu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 13:30)
Mda,poate fi un avantaj sa fii judecat la pachet cu covrigarul doar daca iti propui sa salti portofele in tramvai.
Mi-a placut partea cu faptul ca psdnl gandesc cu 2-3 mutari inainte.Asta s-a vazut la pomparea lui Simion si Georgescu aa-si aranjeze finala marii sahisti covrigarul si ostasul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 14:02)
Derapajul cetățenilor se va încheia pe măsură ce rezultatele deja situate ale guvernării Ciolacu vor produce efecte și pe măsură ce candidatul Georgescu pierde din viteza. Alegerile vor deveni posibile doar în acel moment. Pina atunci europenistii au. 70 de procente în parlament ceea ce le oferă o guvernare stabila și un președinte care va renunța doar. În momentul în care alesul își va depune juramiintul asa cum este și normal sa fie.
3. Bună
(mesaj trimis de Ileana în data de 23.12.2024, 14:14)
Alegeri noi,adică tot noi vom condce țara, dar cu aceleași minciuni .
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 14:24)
ASTA a votat poporul.
conducea acum aur dc reusea sa nu se mai bata cu sos si pot, dc aveau destule voturi. din moment ce nici macar ei nu s-au inteles intre ei pt un eventual guvern, ce sa mai vorbim de plus altii, asta avem
dc ma intrebi pe mine, votant usr sau cel mult pnl, nu era rau sa treaca suveranistii la guvernare, avem nevoie de o alternanta. n-au convins, nu se inteleg, cine e de vina?