ADRIAN OROŞ, DESPRE PROIECTELE DIN PNRR: ''Rămâne o prioritate pentru noi infrastructura de gestionare a apei''

G.U.
Politică / 18 martie 2021

''Rămâne o prioritate pentru noi infrastructura de gestionare a apei''

Săptămâna viitoare vom şti mai multe despre fiecare proiect acceptat în cadrul Programului Naţional de Rezilienţă şi Relansare (PNRR), din cele 10 înaintate Comisiei Europene, însă rămâne prioritar proiectul privind infrastructura de gestionare a apei cu o finanţare de 4 miliarde de euro, a anunţat, astăzi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, conform Agerpres.

"Săptămâna viitoare, vom şti mai multe despre fiecare proiect acceptat, pentru că noi am intrat cu vreo 10 proiecte, le-am înaintat Comisiei. Rămâne o prioritate pentru noi infrastructura de gestionare a apei (...) pentru că împreună cu cei de la Mediu vom gestiona acest program. Este alocată o sumă de 4 miliarde de euro. De asemenea, pentru prevenirea deşertificării şi combaterea eroziunii solului vom lucra tot cu cei de la Mediu pe un program de prevenire a deşertificării şi împădurire de aproximativ 1 - 1,5 miliarde de euro", a declarat Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că rămân de interes şi proiectele care vizează realizarea centrelor de depozitare, colectare şi distribuţie a produselor agricole, centrele integrate de prelucrare primară a lânii şi reforma structurală a tuturor liceelor agricole, informează Agerpres.

"Rămân de interes pentru noi acele centre integrate de colectare, depozitare şi distribuţie a produselor şi mergem în continuare pe această idee, deşi am văzut că cei de la Rezervele Statului au prins un grant într-un program separat privind depozitele destinate Rezervelor Statului. Apoi centrele integrate de colectare şi prelucrare primară a lânii, este un proiect pe care o să îl derulăm împreună cu Ministerul Economiei tot prin PNRR. De asemenea, reforma structurală a tuturor liceelor agricole şi aici am prins şi fermele didactice, care vor fi minimum 5 pentru fiecare liceu agricol care intră într-un program de învăţământ dual şi fermele didactice să beneficieze de acest program, astfel încât să avem finanţat până în 2026 un program destul de serios şi bine conturat. Acesta îl derulăm împreună cu cei de la Ministerul Învăţământului", a explicat Oros.

Alte proiecte incluse în PNRR, prezentate de ministrul Agriculturii, vizează consolidarea capacităţii instituţionale a Băncilor de Resurse Genetice Vegetale Suceava şi Buzău, precum şi dezvoltarea lanţului valoric naţional al sectorului de cânepă.

"Sunt şi alte programe mai mici sau mai mari care sunt împreună cu alte ministere, în general cu Ministerul Economiei, dar neavând un rezultat final în negocierile cu Comisia, pentru că aproape în fiecare zi fiecare minister discută fişele cu reprezentanţii Comisiei şi în momentul în care voi avea un rezultat final pentru fiecare proiect gestionat de Ministerul Agriculturii şi împreună cu celelalte ministere am să vă prezint o situaţie detaliată inclusiv sume", a adăugat Adrian Oros.

România are un buget estimat de 30,4 miliarde de euro destinat instrumentului de finanţare "Mecanismul de redresare şi rezilienţă", din care 13,7 miliarde de euro sunt structuraţi sub formă de granturi şi 16,6 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cică : apa , aerul și fraierul nu se față niciodată ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb