Adrian Severin: Plecarea lui Iliescu din PSD - regretabilă, dar nu fatală

Florentina Cioacă
Ziarul BURSA #Politică / 7 iunie 2005

În opinia sa, partidul are alte probleme, mult mai importante decît demisia lui Ion Iliescu

Anunţul făcut de Ion Iliescu, la sfîrşitul săptămînii trecute, privind demisia sa din funcţia de preşedinte al grupului parlamentar PSD din Senat, dar posibil şi din partid, a amplificat divergenţele din interiorul formaţiunii politice. Proaspătul secretar general al partidului, Miron Mitrea, acuzat recent de Ion Iliescu că a făcut parte din grupul celor care au manevrat jocuri de culise înainte şi în timpul Congresului din aprilie, afirmă, cu jumătate de glas, că l-ar dori în continuare pe Iliescu în partid, dezminţînd, în acelaşi timp, acuzele celui pe care aces-ta i le-a adus. "Sînt unii în partid care, într-adevăr, fac presiuni ca Ion Iliescu să iasă din peisajul politic", mărturiseşte Mitrea, refuzînd să facă vreo nominalizare în acest sens. "Conform tradiţiei, preşedintele partidului deţine şi funcţia de lider al grupului parlamentar din Senat, deci Mircea Geoană este cel mai potrivit înlocuitor al lui Ion Iliescu, în cazul în care acesta îşi va anunţa demisia", adaugă secretarul general al PSD.

În acelaşi context, preşedintele PSD, Mircea Geoană, îşi exprimă speranţa că Ion Iliescu va mai rămîne o perioadă în funcţia de lider al grupului din Senat, pînă ce conducerea partidului va găsi o formulă care să convină tuturor. "Sînt convins că se va găsi o modalitate să soluţionăm divergenţele de opinie din interiorul formaţiunii noas-tre, oferindu-i lui Iliescu o funcţie în PSD. Ion Iliescu este o voce utilă pentru partid şi sperăm să fie în continuare", apreciază Mircea Geoană, precizînd însă că nu se referă la funcţia de purtător de cuvînt.

Pe de altă parte, deputatul Adrian Severin consideră că nu se poate vorbi de un "caz Ilies-cu" în PSD. "Dacă Iliescu decide să părăsească PSD, este un fapt regretabil, dar nu fatal pentru partid, deşi sînt convins că va lua cu el o mare parte din susţinătorii formaţiunii noastre plitice", a declarat Adrian Severin, precizînd că nu este cazul ca PSD să îşi schimbe agenda politică din cauza lui Iliescu. "Avem alte probleme, mult mai importante. Trebuie să pregătim moţiunea de cenzură, care ar trebui să fie principala preocupare a partidului în această perioadă. Mai mult, Traian Băsescu se ridică singur în slăvi, transformînd eliberarea jurnaliştilor răpiţi în propriul interes. Nu trebuie să ne abatem de la probleme cu adevărat importante, mai ales acum, cînd România e temeinic monitorizată de Uniunea Europeană", conchide Adrian Severin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb