ADVERTORIAL  Cazinourile şi modul în care influenţează turismul zonal

.
Media-Advertising / 30 septembrie 2019

Cazinourile şi modul în care influenţează turismul zonal

Descoperă cum industria cazinourilor şi a jocurilor de noroc influenţează turismul zonal din orice ţară.

Zonele turistice cu cazinouri - relaxare şi distracţie la pătrat!

România încă nu dispune de o industrie turistică axată pe jocurile de noroc aşa cum este cazul regiunii Macau sau a Las Vegasului. Celebrele cazinouri din Sinaia şi Constanţa (care făceau furori în perioada 1interbelică) sunt acum nişte simple amintiri. Locaţiile din Bucureşti (Casa Vernescu şi Hilton) nu sunt atât de reprezentative precum cele mai sus menţionate. Cu toate acestea, la nivel zonal, în Bucureşti, numărul cazinourilor este în creştere, majoritatea fiind arondate pe lângă hotelurile foarte cunoscute (Marriot, Sheraton, Intercontinental).

Spre deosebire de România, în Macau, de exemplu, 80% dintre cele peste 30 de milioane de turişti vin, în această regiune, special pentru distracţia oferită de suită de cazinouri terestre. În Las Vegas, 52% dintre turişti (aproape 60 de milioane) vin pentru distracţie şi alte activităţi conexe, raportul între turismul clasic şi cel special, pentru jocurile de noroc, fiind de 66% versus 34%.

Desigur, România este o zonă care este agreată pentru turismul clasic, dar, în trecut, Sinaia, de exemplu, era un loc favorit al protipendadei bucureştene (şi nu numai), care găsea acest loc ca fiind unul perfect pentru relaxare la pătrat (natură şi jocuri de cazino). În momentul actual, cazinoul încă mai există, este funcţional, dar nu este atât de vizitat de turişti.

Turismul zonal influenţat de obiectivele turistice sau de cazinouri?

Cu siguranţă că Las Vegas este cel mai relevant model şi exemplu despre cum cazinourile pot influenţa în mod pozitiv evoluţia turismului zonal. În perioada anilor '40-'90, acest loc era vizitat în mod exclusiv pentru jocurile de noroc. Ulterior, procentul celor care mergeau un vizită pentru a juca a scăzut, iar acest lucru se datorează apariţiei altor modalităţi de distracţie, dar şi a unor facilităţi de afaceri.

De exemplu, 52% dintre vizitatori aleg această destinaţie pentru relaxarea oferită de multiplele complexe de distracţie (în care, desigur, există minim o facilitate de casino). 15% dintre oameni vin în scopuri de afaceri, în timp ce 11% vizitează Las Vegas pentru diversele sale convenţii şi conferinţe. 18% au cu totul alte scopuri şi doar 4% dintre cei care ajung în această destinaţie o fac pentru a juca exclusiv la cazino.

În ceea ce priveşte România (dar acest lucru este aplicabil şi în alte regiuni), apariţia cazinourilor online cum ar fi poker ca la aparate reprezintă un factor determinant pentru care oamenii preferă distracţia şi relaxarea la purtător. Numeroasele beneficii (varietate de jocuri, de bonusuri, accesibilitate instant, modalităţi de plată diversificate, etc.) catalizează atenţia jucătorilor către genul acesta de cazino. Iar faptul că platformele online cu jocuri cazino sunt disponibile oriunde îi determina pe turişti să nu caute cazinoul de pe plan local drept element motivant pentru planificarea unei vizite.

De aceea, atunci când poţi vizita locuri interesante, dar în care nu există un cazino, te poţi baza pe platformele online legale, pe care le poţi accesa de pe mobil, din orice zonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb