ADVERTORIAL Ce ai de făcut pentru a te asigura că atragi joburi de top

Mihaela Pascari
Media-Advertising / 15 noiembrie 2021

Ce ai de făcut pentru a te asigura că atragi joburi de top

Eşti propriul tău PR şi ai puterea de a influenţa oamenii din jurul tău. Toată lumea are potenţialul de a fi căutat direct de specialiştii de resurse umane pentru a primi o ofertă mai bună de job. Pentru a te număra printre cei care reuşesc o astfel de performanţă e important să investeşti timp, efort şi energie în acest demers.

Numai aşa îţi vei construi o reţea potrivită menită să-ţi sporească reputaţia profesională şi să te ajute să te promovezi. Acest lucru nu este rezervat doar celor privilegiaţi, oricine poate prelua frâiele propriei cariere şi-şi poate face o reclamă pozitivă în domeniul în care activează sau intenţionează să activeze. După aceea, ceilalţi te vor observa, aprecia şi mai apoi recruta. Iată de unde începi!

Cum faci să te numeri printre norocoşii care obţin joburi de top?

Soluţia este obţinerea credibilităţii, iar aceasta este compusă din două elemente: un caracter puternic şi un set de competenţe critice. Caracterul puternic este construit şi menţinut prin gradul de seriozitate, integritate, ambiţia şi determinarea de a obţine rezultatele dorite. Este un lucru pe care colaboratorii tăi îl vor realiza de la primul contact cu tine şi această impresie li se va accentua în timp, pentru că marea calitate a unui caracter adevărat este stabilitatea în timp. Probabil că te întrebi: "Dar ce mă fac dacă simt că nu am acest caracter în momentul de faţă?". În nici un caz nu trebuie să ridicăm din umeri şi să plecăm mai departe dezamăgiţi. Caracterul se construieşte şi se educă în timp, mai ales printr-un proces conştient de disciplină şi de automotivare. Asta trebuie să facem şi noi

Competenţele critice sunt acele abilităţi, care aplicate zi de zi, dau naştere la rezultate extraordinare. Competenţele critice sunt abilitatea de comunicare concis şi la obiect, abilitatea de a lucra în echipa şi abilitatea de a analiza şi rezolva probleme. Ele nu sunt un dar exclusiv, oferit numai unora dintre noi la naştere, ci sunt lucruri care se pot învăţa şi perfecţiona prin practică. Nu este greu să vedem acum de ce profesioniştii care dau dovadă de caracter şi de competenţe critice devin atât de credibili, încât universul business află despre ei, îi contactează şi le oferă joburi de top fără că aceştia să aplice măcar pentru ele.

Întrebarea care merită să o considerăm acum este "Ce pot eu să fac pentru a-mi dezvolta caracterul şi competenţele critice?" astfel încât să-mi crească şi mie şansele să fiu contactat/ă de companii, în loc să caut eu următorul loc de muncă dacă va fi cazul.

Soluţii de dezvoltare profesională şi personală sunt acum disponibile tuturor. Fie că alegi un o varianta de auto-dezvoltare prin cărţi, fie că apelezi la un coach în carieră, fie că alegi să frecventezi seminarii deschise despre construirea carierei, important este să realizăm cu toţii că toate aceste lucruri sunt posibile, sunt accesibile, dar vin cu o singură condiţie: aceea dea avea ambiţia şi determinarea de a acţiona susţinut. Spre exemplu, dacă planifici să te reprofilezi înspre domeniul IT-ului dar nu ai încă experienţă relevantă poate că ai nevoie de un curs de formare pentru a te face remarcat. eJobs România îţi pune la dispoziţie cursuri gratuite, printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. În funcţie de abilităţile tale poţi urma fie cursul de tester, ideal dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri sau cel de Programator Java, ideal dacă ai înclinaţie spre design.

Cursurile au loc online, după job, de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 şi 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabileşte la prima oră de curs).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb