Advertorial: Ce este bitterul şi care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate

Media-Advertising / 20 martie 2023

Advertorial: Ce este bitterul şi care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate

"Bitter" este un termen-cupolă pentru o categorie de băuturi medicinale pe bază de plante, utilizate ca remediu pentru diferite probleme de sănătate, datorită beneficiilor pe care le oferă: îmbunătăţirea sănătăţii digestive, reducerea poftei de zahăr, întărirea sistemului imunitar şi chiar reducerea nivelurilor de stres. Explicăm mai multe informaţii despre bitter în cuprinsul acestui articol, astfel încât să ştii când şi cum îl poţi utiliza, pentru a te bucura de beneficiile oferite.  

 

Bitterul: o licoare cu un conţinut ridicat de alcool

Majoritatea produselor din această categorie (aşa cum este, de exemplu, celebrul bitter suedez), prezintă o concentraţie ridicată de alcool, cuprinsă între 40-50%. De aceea, este şi un bun dezinfectant, în cazul producerii unor leziuni minore la nivel cutanat. Alcoolul utilizat în procesul de obţinere a unui bitter de calitate potenţează proprietăţile ingredientelor utilizate şi asigură o durată de viaţă mai mare a produsului. 

Beneficii ale ingredientelor posibil regăsite în bitter

Fiind o băutură medicinală realizată exclusiv din plante cu efect terapeutic, bitterul este utilizat în cazul unui spectru extins de probleme de sănătate. În continuare, prezentăm principalele materii prime utilizate în obţinerea sa şi beneficiile generate de acestea la nivelul organismului. 

- Rădăcina de păpădie este un antioxidant puternic, ce poate ajuta la reducerea inflamaţiilor.

- Frunzele de anghinare conţin flavonoidul silimarină, un puternic protector hepatic despre care s-a putut dovedit că stimulează caracterul regenerativ al celulelor hepatice.

- Rădăcina de cicoare ajută la digestie şi la buna funcţionare a intestinului, având, totodată, un rol important în reglarea zahărului din sânge.

- Rădăcina de genţiană conţine compuşi care pot fi eficienţi împotriva manifestărilor cancerului şi este folosită pentru a calma indigestia şi arsurile la stomac. De asemenea, poate stimula pofta de mâncare.

- Pelinul stimulează procesul digestiv şi contribuie la creşterea apetitului.

- Rădăcina de lemn dulce este un antiinflamator important pentru întărirea sistemului imunitar şi poate calma problemele digestive.

- Scoarţa de cireş sălbatic ajută la întărirea sistemului imunitar, iar rezultatele anumitor studii au dovedit că poate avea şi un efect antiproliferativ asupra celulelor canceroase de la nivelul colonului.

- Rădăcina de brusture are caracter antioxidant, stimulând procesul de detoxifiere a sângelui din sistemul de vene şi artere.

- Frunzele de nuc negru conţin tanini cu rol esenţial în reducerea inflamaţiilor şi refacerea leziunilor de la nivelul pielii. 

- Rădăcina de angelică este folosită pentru ameliorarea arsurilor la stomac, reducerea gazelor intestinale, creşterea apetitului şi îmbunătăţirea circulaţiei.

- Sarsaparilla poate îmbunătăţi funcţia hepatică generală, având în acelaşi timp efecte pozitive asupra anumitor afecţiuni de piele, cât asupra efectelor artritei, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii.

Ingrediente utilizate pentru aromatizarea gustului de bitter

Biterul suedez, sau orice alt tip de bitter disponibil pe piaţă, oferă un gust puternic amărui (eng. bitter - amar). În acest sens, ingredientele cu arome puternice, adăugate în formulă, oferă un gust mult mai plăcut, echilibrând astfel notele finale ale produsului:

- Plante aromatice: mentă, salvie, iarbă de lămâie, mentă, măcriş, levănţică, muşeţel, hibiscus, floarea pasiunii, trandafir, ciulin de lapte şi valeriană. 

- Condimente: scorţişoară, cassia, turmeric, cuişoare, cardamom, ardei iute, fenicul, ghimbir, nucşoară, ienupăr, anason stelat, vanilie şi piper.

- Fructe: coji de citrice şi alte fructe uscate.

Contraindicaţii ale consumului de bitter

Se recomanda ca bitterul să nu fie consumat de persoanele însărcinate, copii sau pacienţii cu anumite probleme de sănătate. Ingredientele active din formula unei astfel de băuturi medicinale pot interfera cu medicamentaţia recomandată pentru tratarea anumitor afecţiuni. 

Discută cu medicul specialist despre posibilele efecte negative ale bitterului, privind neutralizarea efectelor pe care medicamentaţia prescrisă trebuie să le ofere. Acest articol are un rol pur informativ şi nu trebuie să înlocuiască expertiza medicului tău. Administrarea de bitter în exces, sau fără acordul acestuia, poate fi dăunătoare pentru sănătate. 

 

REFERINTE:

Forge, Tiffany La. "A Guide to Bitters: How to Use, Benefits, Flavors, and Recipes." Healthline, Healthline Media, 18 Dec. 2019, www.healthline.com/health/food-nutrition/how-to-use-bitters

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8734
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3188
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9109
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.9433

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb
PrevNext
LuMaMiJoViSaDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031