ADVERTORIAL Cine este şi ce face Centrul Român al Energiei?

Media-Advertising / 9 februarie 2021

Cine este şi ce face Centrul Român al Energiei?

De la înfiinţarea sa în anul 2011, asociaţia Centrul Român al Energiei (CRE) s-a consacrat ca principala platformă de dialog dintre mediul industriei energetice, autorităţile competente din România şi instituţiile relevante de la nivelul Uniunii Europene. CRE dezvoltă activităţi complexe de reprezentare a sectorului energetic din România şi promovează interesele membrilor săi, fiind aliniată valorilor Uniunii Europene cu privire la preocuparea pentru schimbările climatice, decarbonizarea, descentralizarea şi digitalizarea industriei energetice. În prezent, membrii CRE reprezintă companii din întreg lanţul de valoare al industriei energetice: producţie si generare, transport şi distribuţie, furnizori de servicii energetice, tehnologie si proiectare, IT&C, atât din sectorul gazelor şi al petrolului cât şi din acela al electricităţii.

CRE îmbină activitatea de reprezentare a membrilor săi cu activitatea de cercetare - inovare, asociaţia fiind parteneră în 10 proiecte Orizont 2020. Proiectele contribuie la adoptarea la scară largă a digitizării prin dezvoltarea de soluţii inovatoare şi noi produse capabile să consolideze sistemul energetic European, precum şi la dezvoltarea unei reţele inteligente cu input de până la 100% energie din surse regenerabile: SUCCESS, RESERVE, WISEGRID, NRG5, CROSSBOW, SOGNO, PHOENIX, TRINITY, EDDIE şi EDGEFLEX. Aportul asociaţiei este recunoscut de Comisia Europeană, care plasează CRE în TOP 10 organizaţii Româneşti care au beneficiat de finanţare europeană.

Traversăm o perioadă de mari încercări pentru umanitate, iar criza sanitară precum şi efectele sale economice lasă o grea moştenire anului 2021. Astfel, CRE va dezvolta relaţia cu membrii în sensul elaborării unui plan coerent de acţiuni şi evenimente dedicate concret nevoilor şi intereselor fiecărui membru.

Energetica românească are potenţialul, cunoştinţele şi resursele necesare pentru a ocupa un rol de lider regional iar asociaţia CRE, prin activitatea de diplomaţie energetică şi de reprezentare pe care le-a dezvoltat, poate atrage şi face legătura cu alţi jucători regionali sau asociaţii aliniate din punct de vedere al valorilor şi obiectivelor. În plus, bazându-ne pe experienţa câştigată şi utilizând oportunităţile generate de actuala criză, CRE poate, în beneficiul membrilor săi, să promoveze industria energetică românească la nivel regional extins şi să joace un rol în regenerarea unor conexiuni de cooperare benefice din trecut, putând revigora relaţii de afaceri care să contribuie la dezvoltarea şi întărirea mediului de afaceri din energie din România prin parteneriate şi relaţii comerciale.

În relaţia cu instituţiile europene, CRE are o poziţie recunoscută, beneficiind de susţinerea, în cadrul evenimentelor şi iniţiativelor trecute, a comisarilor pentru energie şi climă Kadri Simson, Miguel Arias Cañete şi Gunther Oettinger, a vicepreşedintelui Comisiei Europene Maro¹ ©efèoviè, precum şi a multor politicieni şi diplomaţi români şi europeni. În dezvoltarea acestei prezenţe, CRE îşi propune să folosească începutul de mandat european pentru a întări relaţiile deja existente, a creea noi oportunităţi în contextul răspunsului la actuala criză sanitară şi economică, precum şi să utilizeze atât poziţia câştigată cât şi potenţialul prezenţei româneşti în Parlamentul European şi Comisia Europeană, precum şi în alte instituţii cheie pentru industrie.

Pe plan naţional, CRE a reprezentat întotdeauna o resursă de competenţă şi profesionalism pentru autorităţi. Prezenţa în dezbateri publice privind cadrul legal şi de reglementare general sau cu caracter de specialitate, va continua să reprezinte pentru CRE un obiectiv esenţial pe care-l va juca cu onestitate şi echilibru şi în perioada următoare.

Anul 2020 a stat sub semnul crizei sanitare şi economice cauzate de noul coronavirus COVID-19, asociaţia CRE depunând eforturi susţinute pentru promovarea soluţiilor şi măsurilor de gestionare a crizei precum şi de identificare a metodelor de redresare post-criză. Astfel, am organizat o serie de webinarii cu membrii şi partenerii asociaţiei, care au încurajat dialogul deschis între părţile interesate şi expunerea de bune practici privind măsurile de gestionare a crizei dar şi de redresare post-criză. De asemenea, CRE a coordonat elaborarea unui document ce a vizat măsuri pe termen scurt de gestionare a crizei COVID-19 precum şi pe termene mediu şi lung de revenire post-criză, iniţiativă la care au aderat cele mai reprezentative 10 asociaţii din sectorul energetic din România. Documentul, organizat într-un punct de vedere al întregii industrii energetice naţionale, a fost transmis tuturor autorităţilor competente.

Anul 2021 va menţine efortul de gestionare a crizei COVID-19, va intensifica dialogul dintre membrii CRE şi autorităţile competente şi va căuta să solidifice rolul de pivot al asociaţiei, între companiile membre şi instituţiile naţionale, precum şi de punte de legătură între sectorul energetic naţional şi omologii europeni.

Desigur ca multitudinea de provocări la care industria noastră trebuie să facă faţă aduce pentru fiecare organizaţie reprezentativă un spectru larg de opţiuni de acţiune. Cu toate acestea, o asociaţie de succes trebuie să fie pragmatică în promovarea intereselor legitime ale membrilor săi. Anii următori vor reprezenta pentru mediul asociativ din România vremea adevărului, timpul rezoluţiilor! Perioada romantică se încheie cu ajutorul crizei pe care o trăim şi numai acele organizaţii care au un leadership capabil şi determinat vor reuşi să-şi reprezinte corect membrii, iar aceştia vor folosi în interese benefice industriei afilierea la astfel de asociaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb