ADVERTORIAL: Noi oportunităţi de integrare profesională a tinerilor în industria textile∕îmbrăcăminte∕pielărie∕încălţăminte

A.I.
Media-Advertising / 4 noiembrie 2019

Noi oportunităţi de integrare profesională a tinerilor în industria textile∕îmbrăcăminte∕pielărie∕încălţăminte

Comisia Europeană anunţă lansarea unui program de sprijinire şi promovare a industriei produselor textile, articole de îmbrăcăminte, pielărie şi încălţăminte

Bucureşti, 31 octombrie 2019 - Agenţia Executivă pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (EASME) şi DG GROW în numele Comisiei Europene anunţă lansarea programului "Abordarea strategică a cooperării sectoriale pentru aptitudini". Programul este o iniţiativă menită să impulsioneze dezvoltarea de competenţe în ritmul noilor tehnologii, să stabilească şi să promoveze o nouă colaborare strategică şi sustenabilă între actorii cheie (ex. întreprinderi, asociaţii profesionale, instituţii de cercetare, educaţie şi instruire, autorităţi publice) din industria produselor textile, articole de îmbrăcăminte, pielărie şi încălţăminte, care este una dintre industriile strategice din economie europeană.

Acest proiect este dedicat lansării unei campanii la nivel pan-european, în cadrul căreia vor avea loc o serie de vizite, întâlniri şi evenimente pentru schimbarea imaginii sectorului textil ca mediu de lucru prosper, creşterea gradului de conştientizare cu privire la oportunităţile de muncă, eliminarea stereotipurilor domeniului promovând evoluţiile sale cele mai recente către digitalizare, robotică, sustenabilitate, internaţionalizare şi inovare şi totodată conectare instituţiilor educaţionale cu mediul industrial, oferind o şansă de colaborare şi practică în sectoarelor vizate. Industriile TCLF reprezintă operatori economici cheie în multe ţări europene, în special în Italia, Spania, România, Portugalia, Polonia şi Germania, exporturile extra-UE fiind la fel de importante precum piaţa internă UE.

"Într-o lume tot mai globalizată şi digitalizată, "Abordarea strategică a cooperării sectoriale pentru aptitudini" reprezintă un nou cadru ce dezvoltă strategii şi acţiuni concrete pentru a răspunde nevoilor industriilor TCLF. Aceasta va continua să contribuie la creşterea economică şi socială a ţărilor UE, oferind noilor generaţii o multitudine de posibilităţi de integrare profesională. Ne dorim să eliminăm stereotipurile domeniului, să ajutăm în formarea unei noi generaţii creative de designeri şi operatori în companii şi să aducem oamenii de succes ai domeniului mai aproape de tinerii creativi, care au un viitor in această industrie", declară Ing. prof. Cioloca Adriana, prezentă la conferinţa de lansare a proiectului în România.

În cadrul proiectului, vor fi derulate 72 de evenimente în 60 de locaţii şi o campanie de comunicare în 6 limbi, plus engleză. În România, locaţiile implicate în această campanie vor fi 3 colegii din Braşov (Colegiul Tehnic Maria Baiulescu, Colegiul Aurel Vijoli şi Şcoala Profesională Germană Kronstadt), în locaţiile angajatorilor (Tino SA, Tamiv SA, Dräxlmaier, Braşov). De asemenea, vor exista trei întâlniri între elevi/studenţi şi angajatori (Centrul Naţional de Dezvoltare al Învăţământului Profesional şi Tehnic, Bucureşti, Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Textile-Pielăria din Iaşi, Iaşi, APPBR-Asociaţia Producătorilor de Piele şi Blană, din România).

Sectoarele europene de textile, îmbrăcăminte, piele şi încălţăminte au o contribuţie decisivă la gradul de ocupare a forţei de muncă, adăugând valoare economiei europene. Cu o cifră de afaceri de peste 200 miliarde euro şi aproximativ 225.000 de companii, sectoarele TCLF au o forţă de muncă de 2,2 milioane, dintre care 66% sunt femei.

...

PREZENŢI LA CONFERINŢA DE LANSARE

Doamna Adriana Cioloca - Inginer Confecţii textile şi Pielărie experienţa în domeniu de peste 17 ani. Profesor gradul II în acelaşi sector. Formator iniţial pe teorie şi practică a peste 5 generaţi de angajaţi în centrul de formare al multinaţionalei cu care colaborez cât şi în Şcoala Profesională Germana Kronstadt.

Doamna Doctor Inginer Sabina Olaru, Cercetător ştiinţific gradul II.

Şef al Departamentului de Cercetare Design şi Antropometrie, din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie, INCDTP- Bucureşti şi Editor Şef al revistei ştiinţifice Industria Textilă. Experienţa de 15 ani în activitate de cercetare-dezvoltare-inovare, cu implicare în peste 50 de proiecte ca director/responsabil de proiect sau membru colectiv. Expertiza în domeniul îmbrăcămintei personalizate, scanarea 3D a corpului uman, co-design şi simularea virtuală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb