Aeroporturile din România pot aplica un tarif de securitate aeroportuară

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 20 ianuarie 2006

Aeroporturile din România pot aplica un tarif de securitate aeroportuară, în scopul creşterii securităţii activităţii specifice, potrivit ordinului 2190/ 2005, publicat în Monitorul Oficial din 18 ianuarie 2006. Potrivit ordinului, tariful de securitate aeroportuară se percepe de la operatorii aeronavelor care efectuează zboruri cu caracter comercial, pentru fiecare pasager care se îmbarcă pe aeroporturile civile de pe teritoriul României. Sumele încasate prin aplicarea tarifului de securitate aeroportuară se utilizează exclusiv la completarea surselor de finanţare a lucrărilor de investiţii şi reparaţii, lucrări de întreţinere, pentru obiectivele care asigură securitatea activităţii de pe aeroport, pentru achiziţia de echipamente utilizate precum şi pentru asigurarea securităţii activităţii de pe aeroport.

De asemenea, sumele încasate din aplicarea tarifului de securitate aeroportuară mai pot fi utilizate pentru pregătirea specifică a personalului aeroportului angrenat în activitatea de securitate aeroportuară, pentru plata serviciilor de pază a perimetrului aeroportuar şi a altor servicii furnizate exclusiv în scopul asigurării securităţii aeroportuare, precum şi pentru rambursarea ratelor scadente, a dobînzilor, comisioanelor, primelor de asigurare, aferente creditelor contractate. Tariful de securitate aeroportuară se stabileşte anual, în mod diferenţiat de către fiecare aeroport civil din România. În cazuri justificate, se poate proceda la modificarea tarifului de securitate aeroportuară pe parcursul anului, cu condiţia anunţării acestei intenţii cu cel puţin trei luni înainte de modificare.

Administratorii aeroporturilor au obligaţia de a consulta operatorii aerieni care utilizează în mod regulat aeroportul şi organizaţiile care îi reprezintă, dacă acestea există, asupra tarifului de securitate aeroportuară. Aeroporturile civile care doresc să încaseze tariful de securitate aeroportuară vor înainta anual spre aprobare acest tarif Minis-terului Transporturilor, Construc-ţiilor şi Turismului (MTCT).

După aprobarea tarifelor de securitate aeroportuară de către MTCT aeroporturile vor solicita Regiei Autonome Autoritatea Aeronautică Civilă Română (RAAACR) publicarea acestora în Publicaţia de Informare Aeronautică - AIP România pentru fiecare aeroport, în termen de 15 zile de la transmiterea acestora. Aeroporturile care aplică tarifele de securitate aeroportuară sînt obligate să pună la dispoziţia Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului toate documentele solicitate prin care să se justifice nivelul tarifului, modul de utilizare a sumelor încasate. Tariful de securitate aeroportuară se colectează de către operatorii aerieni. Lunar, în termen de 30 de zile de la sfîrşitul lunii precedente, operatorul aerian care a colectat tariful de securitate aeroportuară va transfera sumele încasate aeroporturilor pentru care a aplicat aceste tarife. Aeroporturile vor evidenţia sumele transferate într-un cont separat. Pentru acoperirea cheltuielilor determinate de serviciile efectuate, operatorul aerian poate încasa un comision pentru colectare de maximum unu la sută din sumele colectate.

Tarifele de securitate aeroportuară aplicabile pentru anul 2006, aprobate anterior intrării în vigoare a prezentului ordin, rămîn valabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb