Aerostar - venituri şi profit în creştere, în primul trimestru

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 mai 2023

Sursa: facebook / Aerostar S.A.

Sursa: facebook / Aerostar S.A.

Aerostar Bacău (ARS) a obţinut, în primele trei luni ale anului, venituri din exploatare de 139,9 milioane de lei, cu 38,5% peste cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la aproape 30,1 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de cel din aceeaşi perioadă a lui 2022, conform raportului companiei aeronautice publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din vânzări s-au ridicat la 124,7 milioane de lei, cu 20% peste cele din primele trei luni ale anului trecut. Produsele şi serviciile vândute în piaţa internă au fost de 21,8 milioane de lei, în vreme ce vânzările în piaţa externă s-au ridicat la aproape 102,9 milioane de lei. "Comparativ cu primul trimestrul al anului 2022, procentul de vânzări la export a fost afectat pe zona Africa (...), însă s-au înregistrat creşteri în procentul de vânzări pe piaţa din Europa", se arată în raportul companiei.

Cheltuielile din exploatare au fost de 110,4 milioane lei, cu 38,6% peste cele din primul trimestru al anului trecut, cele mai mari, în sumă de 60,4 milioane lei, fiind cheltuielile materiale, ce au urcat cu 50% comparativ cu nivelul din 2022. Cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 41,6 milioane de lei, în creştere cu 27%.

În aceste condiţii, Aerostar a înregistrat, în perioada ianuarie-martie 2023, un profit din exploatare de 29,4 milioane de lei, peste cel din primele trei luni ale anului trecut, de 21,4 milioane de lei, l-a care s-a adăugat un mic câştig din activităţi financiare.

Compania produce şi oferă servicii materializate în trei linii de afaceri principale: Fabricaţia de produse de aviaţie; Mentenanţă avioane comerciale; Sisteme pentru apărare - aero, terestre şi navale.

La finele anului trecut, Aerostar Bacău, emitent a cărui evaluare bursieră se ridică la 1,2 miliarde de lei, era deţinut în proporţie de 71,5% de Iarom Bucureşti, în timp ce Evergent Investments are 15,2% din companie.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu am gasit bugetul pe 2023 pentru ARS.

    Altfel mi-a placut T1, Stasi avea dreptate. 

    E o societate f bună dar nu se pot face bani pe ea .Sif 2( mă rog Evergentul ) o ține prea sus pentru ce dividend se acordă! Dacă n-ar fi fost Siful fluctuațiile ar fi fost mai ample și se putea profita !

    1. IA UITEEEE !!! TE-AI PROSTIT D-LE DE LA nr .1. ; IN SFARSIT , A-MI DA SI MIE CINEVA DREPTATE !!!!!! STAI PUTIN , D-LE DE LA nr . 2 . : STAI ASA !!! CA , NU-I ASA : E ALTFEL !!!!!!!!!!!!! BINENTELES , DUMNEATA , JUDECI DUPA MINTEA DUMITALE , IAR EU , DUPA MINTEA MEA : SA VEDEM , CINE CASTIGA : LASA-MA SA-TI SPUN CEVA : CA SA VEZI DACA SE POT FACE BANI PE EA , S-AU NU !!!!!!!!!!! VINE LUNA NOIEMBRIE , AN 2018 !!! BUN !!! UNUL DIN CONDUCEREA SECUNDARA A COMPANIEI AEROSTAR , BAGA O GRAMADA DE BANI , SI CUMPARA 125.000 de ACTIUNI , LA PRETUL DE 4.99 LEI / BUCATA !!!!!!!!!! MI-AM ZIS IN SINEA MEA : CE OM NEBUN LA CAP , CUMPARA ACTIUNEA ASTA , ATAT DE SCUMP ????????? CA , ERAU CUMPLIT DE SCUMPE LA TIMPUL ACELA !!!!!!!!!!! CHIAR SI EU , CU VREO 20 de ANI IN URMA , LE-AM CUMPARAT GROZAV DE SCUMPE !!!!!!!!! NU STIU CE-A FOST IN CAPUL MEU , ATUNCEA !!!!!!!!!!!!! PROBABIL CA , ERAM BEAT !!!!!!!!!!!!!!!!! ( VORBA VINE !!! ) ; INSA : D-LE DE LA nr 2. : IA FA O SOCOTEALA , ACUM : DACA CUMPARAI DUMNEATA CELE 125.000 de BUCATI LA 4.99 LEI , SI LE VINDEAI ACUM , LA 7.90 LEI / BUCATA + DIVIDENDELE ALEA PE CEI 4 - 5 ANI , ASA MICI CUM AU FOST ELE , CATI BANI CASTIGAI ACUM ????????????????? SI CREZI CA , ACTIUNILE ASTEA , O SA RAMANA MEREU LA PRETURILE ASTEA ?????? DE ACUM ??????? N-AU MAI FACUT 1 MAJORARE DE CAPITAL SOCIAL DE ANI SI ANI DE ZILE !!!!!!!!! CONDUCEREA LOR , CUMPARA ACTIUNI CU PICATURA DIN PIATA '''''''''' DE LA FRAIERII CARE LE VAND ACUM !!!!!!!!!! ''''''''' ; CREZI CA ASTIA SANT TAMPITI ?????????? CA , RISIPESC BANII LOR PERSONALI , AIUREA ????????????????????? GANDESTE ..............................

      SI , INCA 1 CADOU DE LA ''''''''' STATY ''''''' , ATAT PENTRU JURNALISTII ZIARULUI '''''''''' BURSA '''''''' , CARE AU AVUT AMABILITATEA SA NU-MI STEARGA OPINIA , CAT SI PENTRU TOTI INVESTITORII ACTUALI S-AU VIITORI , IN ACEASTA COMPANIE : 1 MARE SECRET , ASCUNS '''''''''' LA VEDERE ''''''''' !!!!!!! DESPRE CE E VORBA ??????? DESPRE 1 LUCRU , NELUAT IN SEAMA DE NIMENI , DECAT DE MINE !!!!!!!!!!!!! SI , CARE CONTEAZA MULT !!!!! EU , A-SI BUN LA SPIONAJ !!!!!!! { COMUNICATUL SEC AL COMPANIEI , DESPRE : DIVIDENDELE NERIDICATE SI PRESCRISE , AFERENTE ANULUI 2018 , SI CARE V-OR INTRA IN ACTIVELE COMPANIEI AEROSTAR : IN VALOARE DE , RETINETI ????? 640 . 626 , 70 LEI !!!!!!!!!!!! } ...... O SA SPUNETI : SI , CE-I CU ASTA ????????? BA E !!!!!!!! IMPARTITI SUMA ASTA , CARE E FOARTE MARE IN COMPARATIE CU DIVIDENDELE MICI CARE AU FOST ACORDATE DE COMPANIE , PENTRU ANUL RESPECTIV !!!!!!!!!!!!!! CE-O SA AFLATI ?????? SIMPLU : MILIOANE DE ACTIUNI ALE INVESTITORILOR MICI ( AU DEVENIT DIN PACATE , ACTIUNI MOARTE !!!!!!!!! ) ....... IN SENSUL CA , DETINATORII LOR , AU MURIT DEJA , SI NU MAI ARE CINE SA RIDICE DIVIDENDELE !!!!!!!!!!!!!! NUMARUL CELOR CARE DECEDEAZA , SE V-A MARII , AN DE AN ............. ASTA INSEAMNA CA , DE BENEFICIILE VIITOARE V-OR PROFITA CEI CARE MAI SANT IN VIATA ............ INTELEGETI ?????????? DE EVENTUALELE MARIRI DE CAPITAL , DIVIDENDE MAI MARI , CRESTERILE MAI MARI DE DIVIDENDE , etc ............. INTELEGETI ????????????????? APUCATI-VA SI FACETI SOCOTELILE , CA EU UNUL NU AM RABDARE , SI VE-TI AFLA CATE ACTIUNI SANT INTR-ADEVAR , MOARTE .................. SANT MULTE , SA STITI .......... FOARTE MULTE ................ CAND AM SPUS , IN REPETATE RANDURI CA , ACTIUNILE ''''''''' ARS ''''''''' NU SANT DE VANZARE ''''''''''' LA NICI UN PRET , PENTRU CA ELE , REPREZINTA VIITORUL '''''''''' IN INDUSTRIA AERONAUTICA ROMANEASCA , AM FOST JIGNIT SI BATJOCORIT IN FEL SI CHIP !!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAR , VEDETI : OMUL NEGRU , STA CU TOPORUL DUPA USE , PREGATIT DE ATAC !!!!!!!!!!!!!!!!! CAND V-A ATACA , O SA FIE PE BURSE , VAI SI AMAR !!!!!!!!!!!!!!! EU , AL CUNOSC !!!!!!! , VOI , NU-L CUNOSTETI !!!!!!!! EU , AL VAD , VOI , NU-L VEDETI !!!!!!!!!!!!! EU , AL SIMT , VOI , N-O SA-L SIMTITI NICIODATA !!!!!!!!!!!!!!! DE CE ????????????? ASTA , E SECRETUL MEU !!!!!!!!!!!!! V-AM SPUS DEJA , DESTULE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE CE ???????? FIINDCA SANT BAIAT BUN , CU CEI CARE MA URASC ..............................

      AM OMIS 1 LUCRU : SI CRESTERILE VIITOARE ALE ACTIUNII ''''''''' ARS ''''''' ; CA N-O SA RAMANA VESNIC , LA NIVELUL ASTA , DE 7.90 LEI / BUCATA ......... INTR-UN TIMP , IN COMUNICATELE COMPANIEI , ERAU 12.000 DE INVESTITORI !!!!!!!!!!!! DUPA NISTE ANI , ERAU CIRCA 6.000 DE INVESTITORI !!!!!!!!!!!!! INCET - INCET , N-A MAI POMENIT NIMENI , NIMIC DESPRE CATI AR MAI FI IN COMPANIE , DAR E CLAR CA DESTUI DINTRE EI , SANT DECEDATI DEJA , ASA CA ACTIUNILE '''''''''' ARS '''''''' O SA DEVINA TOT MAI PUTINE LA VANZARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! FIIND SINGURA DIN DOMENIU CARE NU ARE 1 ARMATA DE PLOSNITE ADUSE POLITIC PE CAP , SI CARE NU FAC NIMIC IN BIROURI , O SA FIE CEA MAI APRECIATA SI CEA MAI CAUTATA ................. DE CLIENTI DIN TOATA OMENIREA !!!!!!!!!!!!!!!! CE INSEAMNA ASTA ?????????????????? CA , PE EA , SCRIE ''''''''''' VIITORUL !!!!!!!!!!!!!!!! ''''''''''' ........................

      esti comic cu aceasta argumentatie

      imi place modelul tau de investitie old-style care se rezuma doar la: PCR (Pile, Cunostinte, Relatii).  

      interesant mod de a evalua companiile, STATY! 

      Sa fii sanatos!

      Staty, la pretul actual, daca ai avea de mizat, ai alege ARS sau SNP?

      Multumesc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb