AFACERI DE 4,7 MILIOANE DE EURO, ÎN 2010 "Ensight Management Consulting" estimează o stagnare a afacerilor în 2011

VALENTINA STRATULAT
Ziarul BURSA #Companii / 27 ianuarie 2011

Robert Maxim

Robert Maxim

Afacerile firmei de consultanţă în management "Ensight Management Consulting" s-au ridicat la 4,7 milioane de euro, în 2010, fiind în scădere cu 20% faţă de anul precedent.

Robert Maxim, managing partner al firmei, nu s-a arătat prea optimist referitor la activitatea din acest an. Domnia sa a declarat că nu vede semnale de încurajare din mediul macroeconomic şi nici din cel politic pentru 2011. Robert Maxim se aşteaptă la o stagnare a cifrei de afaceri a "Ensight Management Consulting".

Conform domniei sale, chiar şi în perioada de criză există cerere pentru consultanţă în management deoarece firmele au nevoie de strategii de restructurare şi reducere a costurilor în condiţiile în care pericolul insolvenţei există încă pe piaţă.

"Ensight Management Consulting" a atins cifre de afaceri de 5,9 milioane de euro, în anii 2008 şi 2009.

Asociaţia Consultanţilor în Management din Romania estimează că piaţa consultanţei în management a scăzut în perioada 2008-2010 cu 45%, la 180-200 milioane euro, conform lui Robert Maxim.

Domnul Maxim a afirmat că majoritatea clienţilor firmei provin din sectoarele energie şi utilităţi, bănci şi asigurări - care generează împreună circa 65% din cifra de afaceri -, res-pectiv retail şi distribuţie, cu o pondere de 18-20%.

Potrivit reprezentanţilor firmei de consultanţă, clienţii de tip bancă s-au orientat spre soluţii CRM (Customer relationship management), cost management şi gestiunea lichidităţilor, dar au existat diferenţieri în funcţie de talia acestora. Firmele de asigurări afectate de fuziuni şi achiziţii au solicitat consultanţă pentru procesul integrator.

În sectorul retail, a existat tendinţa ca în ciuda crizei, marile lanţuri de magazine să se extindă, fiind anticipate chiar noi intrări pe piaţă. Recomandarea consultanţilor pentru retai-leri este investirea în training-ul personalului.

Robert Maxim a mai declarat că se aşteaptă ca cea mai mare creştere a cererii de consultanţă să fie înregis-trată pe piaţa energiei regenerabile .

"Ensight Management Consulting" oferă servicii de consultanţă clienţilor din energie, utilităţi, servicii financiare, produse industriale, retail şi distribuţie. Reprezentanţii firmei declară că neinteresul pentru sectorul public este cauzat de termenele lungi de contractare şi încasare a proiectelor, tendinţă diferită de cea din vestul Europei unde statul îşi atribuie o treime din piaţa de consultanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb