Afaceri de zeci de milioane de euro din traduceri

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 25 august 2008

Piaţa traducerilor se cifrea­ză în jurul a 12-13 milioane de euro, a declarat directorul de marketing al firmei Baby­lon Consult, Robert Bălăşcan, citat de Agerpres. Principalii competitori sunt Altalingua, Consultia Grup, Creativ European Trust, Casa de Traduceri, Poliglot Babylon Consult, însă, potrivit lui Bălăşcan, o ierarhizare a acestora în funcţie de cifra de afaceri este mai greu de făcut, întrucât unele dintre firmele menţionate au şi alte obiecte de activitate, precum consultanţa în diferite domenii de activitate sau vânzarea de softuri. Anul 2005 a însemnat începutul unui boom în acest domeniu, când piaţa traducerilor în România s-a dublat ca cifră de afaceri, pe fondul creşterii concurenţei în acest domeniu. Potrivit directorului de marketing al firmei de traduceri, Babylon Consult a avut o creştere constantă, de aproximativ 30 la sută pe an.

"La jumătatea acestui an, însă, Babylon Construct a ajuns la o cifră de afaceri de 350.000 de euro, cu 40 la sută mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut", a menţionat Bălăşcan. În acest an, Baby­lon Consult a oferit servicii de interpretariat la organizarea Summitului NATO de la Bucureşti.

Din portofoliul de clienţi ai firmei fac parte instituţii, companii, organizaţii şi asociaţii dintre cele mai diverse, între care Comisia Europeană, Parlamentul României, Administraţia Prezidenţială, Ambasada SUA la Bucureşti, AmCham, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, British American Tobacco, Centrul Român de Comerţ Exterior, Electrolux, Genco, ING Nederlanden Institutul de marketing MIA, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, MobilRom, Monsanto România, Petrom SA, Philips România, Porsche România RAAA - Romanian Association of Advertising Agencies, Rompetrol SA, Sicomed SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb