Afaceri în stagnare la Ropharma

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 14 august 2013

Afacerile companiei braşovene Ropharma, specializată în producţia şi distribuţia de medicamente, au stagnat în primul semestru al acestui an la 206 milioane de lei, în timp ce profitul firmei a scăzut cu şase puncte procentuale, de la 3,2 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut la 3 milioane de lei.

"În semestrul unu din anul 2013, datorită condiţiilor dificile ale pieţei de medicamente generate de situaţia financiară a sistemului de sănătate, societatea s-a concentrat pe vânzarea prin farmaciile proprii, acordând o mai mare atenţie încasărilor de la clienţii farmacii particulare", se arată într-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti. 71,5% din vânzările firmei s-au realizat prin farmaciile proprii, restul de 28,5% prin distribuţie.

Ropharma are două unităţi de producţie în Târgu Mureş şi Chişinău, unde fabrică suplimente alimentare şi medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel şi Glykofit. Compania de distribuţie are cinci depozite şi 1.200 de farmacii client, iar partea de retail este reprezentată de 116 de farmacii. În ceea ce priveşte vânzările de produse din portofoliul de producţie proprie, acestea s-au situat la 6,55 milioane lei la şase luni, în creştere cu 12,5%.

Omul de afaceri Mihai Miron deţine indirect peste 65% din titlurile companiei. Prin Rimia Investments, el controlează 14,71% din acţiuni, prin ADD Pharmaceuticals 17,53%, iar prin intermediul firmei americane Arrow Pharmaceuticals controlează 31,29% din titlurile firmei.

În acţionariatul Ropharma se regăseşte şi fondul de pensii AZT Viitorul Tău - Allianz, care are 5,87% din titluri, iar fondul de Pensii Administrat Privat ING are 4,99%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb