Afacerile "Asitrans" au urcat cu 34% în primele nouă luni din 2007

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2007

Afacerile "Asitrans" au urcat cu 34% în primele nouă luni din 2007

Compania Asitrans a afişat o valoare a primelor brute subscrise de 66,62 milioane lei în primele nouă luni din 2007, o creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a investiţiilor în infrastructura IT şi a creşterii numărului de unităţi teritoriale, a anunţat ieri compania. Între ianuarie-septembrie 2006, compania a înregistrat prime brute subscrise de circa 49 milioane lei.

Despăgubirile brute plătite de companie au fost de 27 milioane lei, în creştere cu 89% faţă de aceeaşi perioadă din 2006, ca urmare a creşterii calităţii serviciilor prin plata dosarelor de daună cu o promptitudine mai mare, au explicat reprezentanţii Asitrans.

Primele intermediate de brokeri reprezintă 36% din totalul subscrierilor Asitrans, cu mult peste media pieţei. Totodată, capitalul social a fost dublat în acest an ajungând la 24,2 milioa­ne lei, iar profitul înregistrat la nouă luni s-a ridicat la aproximativ 110.000 lei.

Asitrans deţine şi o companie de leasing, după ce a achiziţionat, în august 2006, pachetul majoritar al societăţii UNTRR Leasing, care a devenit, în urma tranzacţiei, Asitrans Leasing.

Compania românească de asigurări îşi schimbă denumirea de la 1 ianuarie 2008 în EuroIns România, iar divizia sa de leasing, Asitrans Leasing, va deveni Eurolease Auto. Campania de schimbare a imaginii (rebranding) este estimată la 500.000 de euro.

Asitrans a încheiat anul 2006 cu pierderi de 450.000 euro, provocate de investiţiile ce au susţinut un ritm de creştere superior celui estimat.

Şeful Asitrans estimează că poliţele RCA pentru 2008 se vor scumpi cu 25%

Poliţele de răspundere civilă auto (RCA) se vor scumpi, în medie, cu 25% pe piaţa asigurărilor din România pentru anul 2008, majorare care se va face simţită din luna decembrie a acestui an, a declarat ieri directorul general al Asitrans Asigurări, Bogdan Stan. "Tarifele practicate de Asitrans vor rămâne aceleaşi în prima parte a anului 2008, indiferent de costuri, deoarece vrem să facem cunoscut pe piaţa din România noul brand EuroIns", a precizat Bogdan Stan. El a menţionat că tariful RCA practicat de Asitrans va fi, probabil, cel mai scăzut de pe piaţa românească la anumite categorii de tarifare.

Compania Asitrans a introdus pentru prima oară în România vânzarea RCA în rate pentru persoane fizice, a mai spus Stan. "Această decizie va naşte discuţii în domeniu. Ne aşteptăm să parcurgem cele trei etape în ce priveşte aceas­tă măsură să fie ridiculizată, contestată, apoi văzută ca un lucru normal", consideră directorul general al Asitrans.

Bogdan Stan a adăugat că, la ora actuală, numai societăţile comerciale pot plăti RCA-ul în rate în România. În toate ţările membre ale Uniunii Europene este permisă plata în rate a RCA şi pentru persoane fizice, iar în România decizia companiei nu va intra în contradicţie cu legislaţia din domeniu, a mai spus Stan.

Directorul general al Asitrans Asigurări a menţionat că poliţele RCA cu o valabilitatea pentru un an se pot achita în patru rate, iar cele cu valabilitate de şase luni se pot achita în două rate. În plus, clienţii RCA Asitrans vor beneficia de tractare gratuită chiar şi în cazul unor defecţiuni tehnice, care nu au legătură cu un accident.

La sfârşitul lunii noiembrie va avea loc adunarea generală a acţionarilor, în cadrul căreia se va decide schimbarea numelui companiei. Modificarea actului constitutiv prevede o poziţie nouă în cadrul companiei, de preşedinte fondator, care va fi ocupată de Valentin Gabriel Mirescu.

"Eurohold" vrea să cumpere un broker de pe piaţa de capital şi un dealer auto

Grupul bulgar Eurohold, acţionar majoritar al Asitrans Asigurări, vrea să cumpere un broker de pe piaţa românească de capital şi un dealer auto, după ce în urmă cu o lună a cumpărat Time Broker de Pensii Private, a declarat, ieri, Bogdan Stan. "Negocierile pentru cumpărarea unui dealer auto şi al unui broker de pe piaţa de capital au început deja", a precizat Bogdan Stan. El nu exclude posibilitatea ca grupul să se gândească la un un proiect de la zero (greenfield) în ce priveşte brokerul de pe piaţa de capital, însă prioritatea o reprezintă achiziţia.

În ce priveşte dealerul auto, Bogdan Stan a menţionat că grupul intenţionează să implementeze modelul din Bulgaria, potrivit căruia un client poate avea posibilitatea să cumpere o maşină şi, în acelaşi timp, să încheie o asigurare auto.

"Vom avea un aport semnificativ din partea noului acţionar al companiei în ce priveşte dezvoltarea business-ului", a adăugat Bogdan Stan.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb