Operatorul de telecomunicaţii "Teletrans", controlat de "Transelectrica", a înregis-trat, anul trecut, o cifră de afaceri de 15,03 milioane euro, mai mare cu 42% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă.
Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea anunţată a avut la bază strategia de lărgire a bazei de clienţi, noile proiecte pentru clienţii existenţi, şi de diversificare a serviciilor.
În 2010 baza de clienţi "Teletrans" a crescut cu 35%, iar cifra de afaceri generată de serviciile oferite clienţilor independenţi de acţionarul unic Transelectrica a crescut cu 11%. Profitul net pentru 2010 a cres-cut cu 23% în comparaţie cu cel al anului precedent.
Principalul obiectiv al "Teletrans" pentru anul acesta îl reprezintă reluarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii, care în prezent constă într-o reţea "backbone" cu acoperire naţională şi o lungime totală de 5.000 de kilometri, plus o reţea metropolitană cu acoperire în 8 oraşe - Bucureşti, Bacău, Cluj, Constanţa, Craiova, Piteşti, Timişoara şi Sibiu.
Conform oficialilor societăţii, una din oportunităţile foarte bune ale anului trecut a fost dezvoltarea industriei producătoare de energie regenerabilă. Numeroasele proiecte de parcuri eoliene au generat pentru "Teletrans" oportunităţi de afaceri prin care compania şi-a triplat veniturile obţinute din informatică de proces. De asemenea, pe parcursul anului trecut, "Teletrans" şi-a sporit cu 7% veniturile provenite din servicii de Internet.
"Teletrans", înfiinţată în 2002, operează două reţele de fibră optică: un backbone cu acoperire naţională de aproximativ 5000 km, 9 inele, redundanţă, şi un backbone de aproximativ 4000 Km, 4 inele, redundanţă, tehnologie IP/MPLS configurate pe 8 routere de transport şi 32 routere de acces. "Teletrans" are puncte de prezenţă în 32 de municipii de judeţ, acces la reţeaua de fibră optică în peste 110 locaţii şi legături crossborder cu Ungaria, Bulgaria, Serbia.