AFIR a actualizat Baza de Date cu Preţuri de Referinţă pentru proiectele de servicii finanţate prin Măsura 19 LEADER

F.D.
Miscellanea / 5 octombrie 2022

AFIR a actualizat Baza de Date cu Preţuri de Referinţă pentru proiectele de servicii finanţate prin Măsura 19 LEADER

Ca răspuns la situaţia economică actuală, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a actualizat Baza de Date cu Preţuri de Referinţă pentru serviciile finanţate prin Măsura 19 LEADER din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, pe pagina de internet a Agenţiei a fost publicată lista cu preţurile pentru o serie de servicii şi bunuri eligibile pentru finanţare prin submăsurile 19.1 "Sprijin pregătitor", 19.2 "Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală", 19.3 "Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupului de Acţiune Locală" şi 19.4 "Sprijin pentru cheltuieli de funcţionare şi animare".

Conform prevederilor regulamentelor europene privind finanţarea proiectelor aferente Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), statele membre au obligaţia de a se asigura de utilizarea eficientă a fondurilor comunitare şi de respectarea principiului rezonabilităţii preţurilor propuse în cadrul proiectelor. Totodată, baza de date cu preţuri de referinţă pusă de AFIR la dispoziţia beneficiarilor PNDR este un instrument util atât timp cât reflectă realitatea din piaţă, scopul acestor actualizări fiind tocmai acesta - referinţa corectă la piaţă.

Ca exemplu, având în vedere rata inflaţiei, pentru hrană s-a majorat plafonul maximal, fără TVA, pe teritoriul României. Acesta va creşte de la 30 la 35 euro de persoană pe zi. Totodată, pentru alinierea cu legislaţia naţională, în speţă HG nr. 714/ 2018 alocaţia de cazare creşte de la 38 la 46 euro de persoană pe zi, arată sursa citată.

De asemenea, AFIR a actualizat tabelul cu preţurile de referinţă maximale pentru bunuri eligibile pentru dotarea sediilor administrative ale Grupurilor de Acţiune Locală, finanţate în cadrul submăsurii 19.4 a PNDR 2020. Aceste preţuri sunt valabile începând din 29 septembrie 2022, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb