AFP: Vladimir Putin s-a deplasat la Beslan, la 20 de ani după sângeroasa luare de ostatici

R.S.
Internaţional / 20 august

AFP: Vladimir Putin s-a deplasat la Beslan, la 20 de ani după sângeroasa luare de ostatici

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la Beslan, în Caucazul rus, pentru a aduce un omagiu victimelor unei sângeroase luări de ostatici de către un comando cecen în urmă cu 20 de ani într-o şcoală, a anunţat Kremlinul, potrivit AFP.

Este pentru prima dată când Vladimir Putin, care era deja preşedinte la acea dată, se deplasează chiar la locul tragediei.

Peste 1.000 de persoane luate ostatice pe 1 septembrie 2004 în şcoala numărul 1 din Beslan au fost ţinute timp de 50 de ore în condiţii atroce. Calvarul s-a soldat cu o baie de sânge: circa 330 de morţi, dintre care 186 de copii.

Sosit la Beslan, în Osetia de Nord, Putin a îngenuncheat pentru a depune trandafiri la un memorial în cimitirul unde sunt înhumate majoritatea victimelor, potrivit imaginilor difuzate de serviciul de presă al preşedinţiei ruse, conform AFP.

Apoi, el a depus flori la un monument înălţat în memoria soldaţilor forţelor speciale ruse care au fost ucişi în timpul asaltului şcolii, potrivit aceleiaşi surse.

Vladimir Putin s-a deplasat de asemenea la şcoala numărul 1 din Beslan, unde a fost înfiinţat un centru cultural şi patriotic de prevenţie a terorismului, a precizat Kremlinul.

Este prima deplasare a liderului rus în această şcoală după evenimentele din 2004, pe care el a declarat că le consideră "o durere personală" ce va rămâne "pe viaţă".

Pe 22 martie, Rusia a trăit cel mai grav atentat comis în această ţară după cel din Beslan în 2004. Bărbaţi înarmaţi au deschis focul în sala de concerte Crocus City Hall, situată într-o periferie din nord-vestul capitalei ruse, înainte de a o incendia. Atacul s-a soldat cu 145 de morţi şi cu sute de răniţi.

Peste 20 de persoane au fost arestate de atunci, dintre care patru presupuşi atacatori, toţi originari din Tadjikistan, fostă republică din Asia Centrală, vecină cu Afganistanul.

Chiar dacă atacul a fost rapid revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), autorităţile ruse au continuat să vadă în el mâna Ucrainei, împotriva căreia Rusia a lansat o ofensivă în februarie 2022, mai scrie AFP.

Kievul a respins întotdeauna în mod categoric orice implicare în acest atac.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb