AGA FONDUL PROPRIETATEA Alegeri pentru doi membri ai Comitetului Reprezentanţilor Acţionarilor

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 aprilie 2013

Alegeri pentru doi membri ai Comitetului Reprezentanţilor Acţionarilor

Update 19:25

Rezultatul corect al votului pentru punctul 2.11, de pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor FP, este de respingere, şi nu de aprobare, cum a fost iniţial anunţat.

...

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) vor supune la vot, astăzi, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), modificarea Actului Constitutiv al societăţii, astfel încât Franklin Templeton să poată fi înlocuit mai uşor din poziţia de manager al activelor în septembrie 2014, când acestuia îi va expira mandatul.

În cadrul AGA vor fi aleşi doi membri ai Comitetului Reprezentanţilor, ale căror mandate urmează să înceapă pe 30 septembrie.

Fondul american de investiţii Elliott a solicitat, prin intermediul Manchester Securities Corporation, aplicarea regulii votului cumulativ pentru numirea membrilor Comitetului Reprezentanţilor Acţionarilor.

Pe ordinea de zi a adunării de astăzi se află şi micşorarea capitalului social al Fondului Proprietatea cu 240.241.801 lei, de la 13.778.392.208 lei, la 13.538.087.407 lei, reducere ce ar urma să devenină efectivă după două luni calculate din ziua în care hotărârea este publicată în Monitorul Oficial.

Acţionarii FP vor supune votului şi aprobarea unui dividend brut de 0,04089 lei/acţiune, aprobarea raportului anual de activitate al administratorului aferent anului trecut, aprobarea situaţiilor financiare, precum şi aprobarea creşterii remuneraţiei brute lunare a fiecărui membru al Comitetului Reprezentanţilor la suma de 15.000 lei.

Adunarea Generală va mai decide ratificarea şi aprobarea numirii Franklin Templeton ca administrator unic al Fondului Proprietatea, precum şi prelungirea până la data de 31 decembrie 2013 a autorizării Franklin Templeton în vederea demarării activităţilor prevăzute în hotărârile adunărilor generale extraordinare ale acţionarilor, referitoare la listarea secundară a Fondului pe Bursa de Valori din Varşovia.

Modificările aduse actului constitutiv propuse de Elliott sunt: Comitetul Reprezentanţilor să fie cel responsabil de selecţia noului administrator, revocarea administratorului putându-se face cu cel puţin o pătrime din voturi, faţă de două treimi cum prevede forma actuală a actului constitutiv, Comitetul să numească noul administrator pe baza rezultatelor unei licitaţii internaţionale.

O altă propunere a fondului de hedging, inclusă pe ordinea de zi, este ca mandatul administratorului să nu se reînnoiască automat, ci să aibă loc AGA cu cel puţin o jumătate de an înainte de expirarea mandatului Franklin Templeton în care acţionarii să decidă dacă vor sau nu un nou administrator.

Mark Gitenstein, membru interimar al Comitetului Reprezentanţilor în locul lui Cristian Buşu

Franklin Templeton Investment Management a anunţat, ieri, că, pe 19 aprilie, Cristian Buşu a demisionat din func-ţia de membru al Comitetului Reprezentanţilor a Fondului Proprietatea.

Astfel, Comitetul Reprezentanţilor a decis numirea lui Mark Gitenstein ca membru interimar al Comitetului Reprezentanţilor.

Potrivit Actului Constitutiv al Fondului, "În caz de vacanţă a locului unuia sau mai multor membri ai Comitetului Reprezentanţilor, adunarea generală a acţionarilor se va convoca de urgenţă pentru numirea de noi membri. Pentru perioada de până la decizia adunării generale, ceilalţi membri ai Comitetului Reprezentanţilor vor desemna membrii interimari pentru completarea locurilor vacante. Decizia Comitetului Reprezentanţilor cu privire la numirea membrilor interimari se va comunica SAI, auditorului şi se va depune la Registrul Comerţului", se precizează într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb