"AGA Petromservice" a decis preluarea a minimum 40% dintr-o bancă din Republica Moldova

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 30 noiembrie 2007

"AGA Petromservice" a decis preluarea a minimum 40% dintr-o bancă din Republica Moldova

Petromservice va prelua un pachet de minimum 40% din acţiunile unei bănci din Republica Moldova şi va achiziţiona obligaţiuni pe piaţa externă de 30 milioane euro, potrivit deciziilor Adunării Generale a Acţionarilor din 18 septembrie. Pentru preluarea unui pachet de acţiuni care să reprezinte cel puţin 40% din capitalul social al unei societăţi bancare din Republica Moldova, Petromservice va investi maximum 25 milioane euro, inclusiv orice taxe şi impozite, potrivit deciziei AGA.

De asemenea, acţionarii Petromservice au decis achiziţionarea unor obligaţiuni pe piaţa externă, pentru care vor investi 30 milioane euro. Maturitatea obligaţiunilor va fi de trei ani, iar dobânda maximă, de 7,5%.

Totodată, acţionarii au amâ-nat pentru o altă şedinţă a AGA dezbaterea subiectului restructurării economico-financiare a companiei, prin înfiinţarea de noi societăţi la care Petromservice va deţine participaţii, dezvoltarea de noi activităţi şi intrarea pe alte pieţe de activitate, odată cu modificarea structurii organizatorice a Petromservice.

În aceeaşi şedinţă a AGA, acţionarii au aprobat încheierea contractului de transfer al activităţilor de servicii petroliere către Petrom. Odată cu acest transfer, contractul de prestări servicii încheiat între cele două companii a încetat.

La data de 18 septembrie, Petrom anunţa că a achiziţionat activitatea de servicii petroliere din cadrul Petromservice, servicii aferente activităţilor de explorare şi producţie ale Petrom, pentru preţul de 328,5 milioane de euro. Finalizarea tranzacţiei este estimată să aibă loc la începutul anului 2008, după avizul Consiliului Concurenţei.

Petromservice a fost înfiinţată în martie 2002, în urma externalizării mai multor servicii din cadrul Petrom. Petrom a fost privatizată în 2004, iar principalul acţionar al companiei este societatea austriacă OMV Aktiengesellschaft care deţine 51,011%, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are 20,63% din capitalul social. Un alt pachet de 20,11% este deţinut de Fondul Proprietatea, în timp ce BERD controlează 2,03%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb