Agenţia Naţională de Control al Exporturilor a fost reorganizată

Ziarul BURSA #Companii / 15 august 2005

Executivul a aprobat, în şedinţa de săptămîna trecută, noua organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor (ANCEX), informează un comunicat al Guvernului. ANCEX funcţionează ca organ de specialitate al adminis-traţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în sub-ordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Conform noilor reglementări, Agenţia va fi autoritate naţională în domeniul controlului exporturilor şi importurilor de produse strategice (produse militare, produse şi tehnologii cu dublă utilizare).

De asemenea, Agenţia va coordona sistemul naţional de control al operaţiunilor cu astfel de produse, precum şi în domeniul implementării prevederilor Convenţiei privind interzicerea dezvoltării, producerii, stocării şi folosirii armelor chimice şi distrugerea acestora.

Potrivit Legii nr. 9/2004, ANCEX a fost desemnată punct naţional de contact pentru asigurarea legăturii cu celelalte state părţi în domeniul Protocolului împotriva fabricării şi traficului ilegale de arme de foc, piese şi componente ale acestora, precum şi de muniţii, adiţional la Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale.

În activitatea de reglementare, Agenţia are atribuţii de preluare a acquis-ului comunitar în domeniul controlului exporturilor de produse strategice, reglementate prin regulamente, poziţii comune şi acţiuni comune ale Consiliului Uniunii Europene privind regimul de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, după caz, pentru controlul exporturilor de produse militare, a celor mai bune practici, implementarea la nivel naţional a Codului de conduită al Uniunii Europene privind exporturile de arme, actualizarea anuală a listelor de produse şi tehnologii strategice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb