Bangladesh, ţară cu populaţie majoritar musulmană, a impus restricţii credincioşilor care participă la rugăciunile zilnice obligatorii la peste 250.000 de moschei la nivel naţional, în condiţiile creşterii numărului de noi cazuri de coronavirus, au anunţat luni oficiali, relatează dpa.
"Nu este permisă participarea a mai mult de cinci persoane simultan la rugăciunile zilnice" la moschei, a anunţat Ministerul Cultelor într-un ordin.
Doar imamul, muezinul - preotul musulman care cheamă credincioşii la rugăciune de cinci ori pe zi - şi alţi oficiali ai moscheii vor avea voie să rostească rugăciunile în interiorul locaşului de cult, se mai arată în ordin.
Un număr de maxim 10 persoane pot participa la rugăciunile de vineri, care atrag de obicei mulţimi mari, se arată în text, cerând oamenilor să-şi spună rugăciunile în casele lor.
Mulţi locuitori au postat întrebări pe social media cu privire la motivul pentru care Bangladesh, cu o populaţie de peste 160 de milioane de locuitori, dintre care 90% musulmani, permite rugăciunile în grupuri mari în condiţiile în care multe alte state islamice au interzis acest lucru din cauza pandemiei de coronavirus.
Imediat după emiterea ordinului, multe moschei din Dhaka le-au cerut oamenilor prin sistemul de anunţuri publice să nu mai vină la moschei şi să se roage în schimb de acasă.
Bangladesh, care a impus restricţii generale pentru serviciile neesenţiale, transporturi publice şi şcoli începând cu 26 martie, a raportat 123 de cazuri de COVID-19, dintre care 12 decese.