Agricover a împrumutat 15 milioane euro de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iunie 2013

Robert Arsene, director general Agricover (stânga), Mustafa Boran, vicepreşedinte BDCMN (centru) şi Robert Rekkers (dreapta).

Robert Arsene, director general Agricover (stânga), Mustafa Boran, vicepreşedinte BDCMN (centru) şi Robert Rekkers (dreapta).

Grupul Agricover a contractat un credit de 15 milioane euro de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN). Jumătate din fonduri urmează să fie investite pentru dezvoltarea Agricover SRL, divizia grupului specializată în achiziţii, prelucrare şi comercializare a cerealelor, în vederea integrării pe verticală a activităţii companiei şi a extinderii afacerilor în regiunea Mării Negre, au anunţat reprezentanţii grupului. Compania intenţionează să îşi dezvolte producţia de cereale şi lanţul de procesare, au mai precizat domniile lor.

Cealaltă jumătate a sumei obţinute urmează să fie folosită de Agricover Credit IFN, divizia financiară a grupului, pentru finanţarea fermierilor.

Banii vor contribui la deservirea clienţilor din industria alimentară ai grupului, precum şi la susţinerea fermierilor profesionişti, a declarat Robert Arsene, directorul general al Agricover. "Acordul semnat cu Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre ne va permite să continuăm diversificarea produselor şi serviciilor inovatoare şi să oferim soluţii de finanţare personalizate, adaptate specificului local", a precizat domnia sa.

Robert Arsene a mai atras atenţia că afacerea Agricover a fost, de multe ori, înţeleasă incorect, grupul fiind catalogat fie drept trader de produse agricole, fie drept furnizor de servicii pentru fermieri. "Platforma Agricover are drept scop atât furnizarea de produse agricole către industria agroalimentară, cât şi oferirea elementelor de care au nevoie fermierii, fie că este vorba despre finanţare, sau despre informaţii care să îi ajute să îşi valorifice mai bine producţiile", a explicat domnia sa.

Agricover şi-a propus continuarea creşterii anuale cu peste 20%, a declarat directorul general al grupului.

BCDMN a acordat credite de 30 milioane euro către România în 2012

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre a oferit, anul trecut, finanţări în valoare de 30 milioane euro pentru proiecte derulate în ţara noastră, dintr-un total de 295 milioane euro oferite în 2012, a declarat vicepreşedintele instituţiei, Mustafa Boran.

Pentru acest an banca şi-a propus o majorare a volumului finanţării cu 11% şi o creştere a valorii creditelor pentru proiectele din ţara noastră. "În România ne interesează să finanţăm proiecte din domeniile agricultură, infrastructură şi energie", a precizat domnia sa.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre este o instituţie financiară internaţională care operează în Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Ucraina şi România. Banca are sediul la Salonic, Grecia.

BCDMN are drept scop să sprijine dezvoltarea şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, acţiuni şi garanţii pentru proiecte şi finanţarea comerţului atât în domeniul public, cât şi în cel privat. Capitalul autorizat al băncii este de trei miliarde drepturi speciale de tragere (DST), echivalentul a aproximativ 3,5 miliarde de euro. Instituţie are un rating "A-", acordat de Standard and Poor's, şi unul A3 acordat de Moody's.

Grupul Agricover a fost înfiinţat în anul 2000, prin fuziunea dintre Comcereal Buzău şi Ulvex. Compania, deţinută de omul de afaceri de origine azeră Jabar Kanani, a avut anul trecut afaceri de 970 milioane lei.

Agricover Credit IFN a obţinut un profit net de 11,2 milioane de lei, în 2012, în creştere cu 46% faţă de anul anterior. Valoarea creditelor acordate agricultorilor a avansat până la 413 milioane de lei, cu 38% mai mult decât în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb