Agricover Credit, împrumut de la fondul de investiţii Oikocredit

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 5 iunie 2014

Agricover Credit, împrumut de la fondul de investiţii Oikocredit

Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Grupului Agricover, a contractat un împrumut de la fondul de investiţii olandez Oikocredit, ne-au declarat surse apropiate situaţiei.

Robert Rekkers, directorul general al companiei, anunţa, într-un interviu acordat ziarului BURSA, în această primăvară, că instituţia financiară nebancară intenţionează să îşi crească valoarea plasamentelor cu 20%, în acest an, de la 640 de milioane de lei, la circa 760 de milioane de lei, una din sursele de finanţare pentru extindere urmând să fie un împrumut de 30 de milioane de lei de la o instituţie financiară internaţională.

Potrivit declaraţiilor lui Robert Rekkers de la acea vreme, compania plănuieşte să se extindă în acest an şi se bazează pe trei surse de finanţare: capitalul propriu, de 95 milioane de lei, contractele în derulare cu băncile locale şi împrumuturile de la instituţiile financiare internaţionale, cum ar fi Banca Mondială sau Black Sea Trade and Developement Bank.

"În prezent discutăm cu o altă instituţie internaţională de renume, un fond internaţional, care urmează să ne împrumute. Tranzacţia nu este încă finalizată, dar sperăm să o încheiem în aprilie, pentru suma de 30 de milioane de lei", spunea domnia sa.

Conform datelor disponibile pe pagina de internet a fondului, Oikocredit investeşte în sectorul de microfinanţare, furnizând credit şi capital întreprinderilor mici, prin intermediul institituţilor de microfinanţare din ţările în curs de dezvoltare, dar şi cooperativelor de comerţ.

În toamna anului trecut, fondul informa că îşi va creşte investiţiile în sectorul agricol în următorii trei ani, ca parte a strategiei sale.

De la dezvoltarea acestei strategii, în 2009, Oikocredit şi-a mărit portofoliul agricol de 9% (3,47 milioane de euro), cât era în acel an, la 12% (63,6 milioane de euro) în 2012.

Ţinta fondului de investiţii este să acorde împrumuturi de 27 de milioane de euro partenerilor agricoli în 2014, iar acest segment să ajungă la o cotă de 16% din portofoliul său, până în 2016.

La sfârşitul lunii octombrie 2013, Oikocredit avea 152 de parteneri agricoli în 32 de ţări.

Fondul este şi unul dintre finanţatorii unui alte instituţii financiare nebancare din ţara noastră, Patria Credit, care acordă credite pentru afaceri microîntreprinderilor şi companiilor mici, întreprinzătorilor individuali şi producătorilor agricoli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb