Agricover Credit mai împrumută 22 milioane euro de la EximBank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 aprilie 2015

EximBank şi Agricover Credit au agreat încheierea unui nou acord pentru un împrumut în valoare de 100 de milioane de lei (peste 22 de milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse şi servicii financiare inovatoare destinate fermierilor, potrivit unui comunicat de presă.

Finanţarea vine după ce, recent, Agricover Credit a contractat un împrumut de 10 milioane de euro de la International Investment Bank (IIB), cu o perioadă de rambursare de şapte ani, care va fi utilizat pentru capitalul de lucru al fermierilor şi pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Traian Halalai, preşedintele EximBank, a declarat: "Agricultura rămâne un domeniu strategic care oferă oportunităţi importante pentru dezvoltarea de afaceri solide, iar parteneriatul cu Agricover Credit ne-a permis să ne implicăm în susţinerea acestora prin finanţarea indirectă a peste 400 de fermieri locali. Suntem încrezători că extinderea acestei colaborări, care îmbină eficient competenţele tehnice ale EximBank cu expertiza Agricover, va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului românesc".

EximBank şi Agricover Credit au încheiat primul acord de finanţare în 2013, banca acordând societăţii un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro).

Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit, a declarat: "Pentru acest an ne-am propus să susţinem ritmul rapid de dezvoltare şi să creştem numărul de clienţi, iar parteneriatul cu EximBank ne ajută să atingem aceste obiective şi să oferim fermierilor produse financiare adaptate, capabile să susţină eficient dezvoltarea acestora. În acest sens, în următoarea perioadă suntem interesaţi să jucăm un rol activ şi în finanţarea proiectelor europene".

Recent, directorul Agricover Credit IFN a subliniat că, la finalul primului trimestru al acestui an, compania a atins o expunere pe clienţii fermieri de aproape 600 de milioane de lei şi că se aşteaptă ca aceasta să crească cu 15%, până la finalul anului.

"Creditul pentru capitalul de lucru reprezintă cam 75% din business", a spus domnia sa, într-un interviu pentru ziarul "BURSA".

Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului Agricover, a acordat anul trecut credite în valoare de 837 milioane de lei (188,5 milioane de euro), cu 30% peste nivelul din 2013, în special pentru capitalul de lucru, şi a înregistrat un profit net de 16,5 milioane lei, în creştere cu 37%. Robert Rekkers speră la o creştere a profitului de 20%, în 2015.

EximBank a obţinut anul trecut un profit net de 46,6 milioane lei (circa 10,5 milioane euro) şi şi-a majorat expunerea totală la 4,7 miliarde lei, faţă de 4,5 miliarde de lei în anul precedent. Profitul operaţional al băncii a fost de 121 milioane lei, cu 50% mai mare faţă de cel din 2013, rezultatul final fiind afectat de un cost al riscului de 67 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb