Agricultura - în strategia de business a Băncii Italo Romena

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 februarie 2013

Agricultura - în strategia de business a Băncii Italo Romena

Agricultura este foarte importantă pentru România, datorită oportunităţilor mari de dezvoltare şi posibilităţii de accesare a fondurilor europene. Paolo Mariani, directorul general al Bancii Italo Romena, ne-a declarat: "Banca Italo Romena se va orienta cu siguranţă către sectorul agricol, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, în liniile noastre strategice existând şi acest sector de business. Banca Italo Romena a finanţat şi în trecut sectorul agricol, însă acum dorim să-i acordăm o mai mare atenţie deoarece îl considerăm un sector strategic. Astfel am început colaborarea cu APIA, FGCR şi FNGCIMM şi am creat o serie de produse de finanţare dedicate".

Banca Italo Romena a anunţat recent că alocă sectorului agricol un plafon de 20 de milioane de euro. Această sumă vizează întreg anul 2013.

Banca a semnat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), primele două convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea des-făşurării activităţilor curente, destinate beneficiarilor măsurilor de dezvoltare rurală incluse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi PNDC (Plăţi Naţionale Directe Complementare). Prin urmare, Banca prefinanţează subvenţiile APIA pentru categoriile de clienţi eligibili. Finanţările sunt acordate în lei, acoperind până la 80% din suma calculată pe baza certificatului eliberat de către APIA.

Domnul Paolo Mariani ne-a mai spus că Banca Italo Romena se bucură de o relaţie strânsă cu autorităţile din domeniul agricol, cum ar fi APIA, FGCR, FNGCIMM. Domnia sa a adăugat: "Mai mult decât atât, intenţionăm să semnăm şi alte convenţii pentru alte măsuri ce vizează sectorul agricol".

Patru produse de finanţare pentru agricultori

Banca Italo Romena a lansat de curând patru produse de finanţare pentru diverse necesităţi, incluzând garanţiile FGCR şi FNGCIMM. Roberto Broggini, Directorul Comercial al Băncii Italo Romena, ne-a spus: "Este vorba despre Linia de credit pentru sectorul agricol destinată finanţării nevoilor de capital necesare desfăşurării activităţii curente (seminţe, irigaţii, îngrăşăminte, lucrări agricole etc). Un alt produs este Creditul agricol sezonier destinat finanţării nevoilor de capital pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere (arat, semănat, recoltat etc), care oferă o perioadă de graţie pentru rambursarea capitalului până la scadenţa creditului. Pentru proiecte complexe, precum achiziţia şi valorificarea terenurilor agricole, achiziţia sau modernizarea clădirilor (silozuri, depozite) şi a unităţilor de producţie, dar si pentru finanţarea cheltuielilor neeligibile pentru proiectele finanţate din fonduri europene, clienţii au la dispoziţie Creditul pentru investiţii în sectorul agricol, cu durata cuprinsă între 1 şi 5 ani.

În cadrul convenţiilor cu APIA, oferim Creditul pentru pre-finanţarea subvenţiilor, privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală cuprinse în Axa II din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi PNDC".

Produsele lansate de Banca Italo Romena sunt adaptate la necesităţile şi realităţile solicitanţilor, potrivindu-se oricărei tipologii de solicitant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb