ZIARUL BURSA

20 februarie 2013
Ediţia din 15.08.2024
Lichidare de stoc la "Mechel": 4 fabrici la 50 de euro

Lichidare de stoc la "Mechel": 4 fabrici la 50 de euro

EMILIA OLESCU, ALEXANDRU SÂRBUCompanii / 20 februarie 2013

UPDATE ORA 14:21: Mechel Târgovişte vrea sa intre în reorganizare 

Mechel Târgovişte (simbol COS) a depus, ieri, la Tribunalul Dâmboviţa, cererea să intre în procesul de reorganizare în baza unui plan ce va fi depus în termenul legal, se precizează într-un raport curent remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Dorim să menţionăm că se are în vedere protejarea intereselor societăţii şi relansarea activităţii pe baze solide în temeiul unui plan de reorganizare, care avem convingerea că va conduce la viabilizarea societăţii", se arată în raportul curent.

Invest Nikarom, societatea care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni, va ajuta la repornirea activităţii la Mechel Târgovişte în condiţii de eficienţă economică, conform raportului.

Acţiunile Mechel Târgovişte au fost oprite de la tranzacţionarea pe BVB la ora 13:47, pentru publicarea raportului. Schimburile au fost reluate la ora 14.03.

Comisia de Buget îngraşă ASF-ul în ajun

Comisia de Buget îngraşă ASF-ul în ajun

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 februarie 2013

Comisia de Buget din Camera Deputaţilor a îngrăşat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), adăugându-i încă doi membri în comisia de conducere, alături de cei 15 prevăzuţi iniţial, potrivit amendamentelor adoptate ieri.

Victor Ponta a precizat că trebuie văzute costurile pe care le implică o astfel de participare menţionând că este pasionat de fotbal, dar că şi multe sporturi au fost "omorâte" de fotbal.

Guvernul a prins "gustul" sportului

DAN NICOLAIESport / 20 februarie 2013

Autorităţile doresc să se implice alături de Federaţia Română de Fotbal astfel încât Bucureştiul să candideze pentru organizarea unor partide din cadrul Campionatului European din 2020.

Cea mai mare parte din suma alocată investiţiilor, circa 18 miliarde de euro, va merge către flota companiei, prin achiziţionarea a 168 de aeronave noi.

ÎN 2012, Lufthansa a transportat cu 12% mai mulţi pasageri

Mihaela Dalar StancaCompanii / 20 februarie 2013

Compania aeriană Lufthan­sa a transportat în 2012 aproximativ 770.000 de pasageri între ţara noas­tră şi hub-urile sale din Germania: Frankfurt, München, Dusseldorf şi Berlin, înregistrând o creştere de peste 12%, comparativ cu anul 2011, a declarat, ieri, Ofer Kisch, director regional al grupului Lufthansa în Europa Centrală şi de Est.

Euro, în creştere uşoară

V.R.Jurnal de criză / 20 februarie 2013

Euro s-a apreciat ieri, faţă de dolar, pe pieţele externe, însă avansul a fost limitat în condiţiile în care persis-tă incertitudinile legate de rezultatul alegerilor generale care vor avea loc în Italia, în 24-25 februarie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Erori la recalcularea pensiilor militare

Erori la recalcularea pensiilor militare

Politică / 20 februarie 2013

Calculul pensiilor speciale a inclus o serie de probleme, dar nu miniştrii sunt cei care calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale, iar acestea vor răspunde dacă sunt vinovate, în funcţie de concluziile Parchetului, Curţii de Conturi...

Viaţa la castel

Cornel CodiţăEditorial / 20 februarie 2013

Cornel Codiţă

E uşor să găseşti un motiv pentru care politicienii României, aflaţi astăzi în punctele cheie ale deciziei, nu reuşesc cu niciun chip să ia în serios problemele statului.

PIAŢA MONETARĂ Dobânzile overnight au scăzut

Alexandru SârbuBănci-Asigurări / 20 februarie 2013

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,99% pe an, faţă de 4,71% în şedinţa precedentă, iar pentru depozitele overnight plasate...

O nouă licitaţie pentru vânzarea Blue Tower Residence

A.T.Companii / 20 februarie 2013

Licitaţia pentru vânzarea ansamblului rezidenţial Blue Tower Residence va fi reluată pe 1 martie, a anunţat, ieri, RVA Insolvency şi Cabinetul individual de insolvenţă Dumitru Vasile, administratorii judiciari ai dezvoltatorului Copper Beech...

"Orix" Japonia preia o divizie "Rabobank"

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 februarie 2013

Societatea niponă de servicii financiare "Orix" Corp. cumpără administratorul olandez de active "Robeco" de la proprietarul său, "Rabobank", plătind în schimb 1,935 miliarde euro (2,58 miliarde dolari) în numerar şi acţiuni.

"Danone" taie 900 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 februarie 2013

Grupul francez "Danone" SA, cel mai mare producător mondial de iaurt, va elimina circa 900 de posturi administrative şi de management în 26 de ţări europene, ca parte a unui plan anunţat la sfârşitul anului trecut.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.02.2013

V.R.Revista Presei / 20 februarie 2013

FINANCIAL TIMES

BHP numeşte un şef de divizie în funcţia de director executiv

BHP Billiton l-a numit pe şeful diviziei de metale neferoase Andrew Mackenzie în funcţia de director executiv, acesta urmând să-l înlocuiască pe Marius...

Fire sale at "Mechel": 4 plants for 50 Euros

Fire sale at "Mechel": 4 plants for 50 Euros

EMILIA OLESCU, ALEXANDRU SÂRBU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 20 februarie 2013

The "Mechel" group yesterday surprised the entire market, through an announcement that it has sold the four plants it owned in Romania for the amount of ... 230 lei (about 52 Euros/70 dollars).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo