SIBEX Acţiunea Sibex, în scădere cu aproape 7%

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 februarie 2013

În cea de-a doua şedinţă a săptămâ­nii, investitorii au tranzacţionat pe piaţa spot Sibex 19.252 de acţiuni ale operatorului de piaţă. Cotaţia unei acţiuni SBX a pierdut 6,98% şi a fost cotată la 0,80 lei/titlu, preţ cu 0,20 lei sub valoarea nominală.

În ceea ce priveşte segmentul futures, lichiditatea s-a îmbunătăţit comparativ cu şedinţa de luni. De-a lungul primei jumătăţi a zilei au fost încheiate 432 de contracte cu o valoare de 4,7 milioane lei. Tendinţa dominantă de bursa sibiană era una de creştere, aceasta fiind vizibilă şi pieţele europene, unde indicii reprezentativi înregistrau câştiguri după datele pozitive publicate în Germania. Revenirea la un nivel ceva mai bun a interesului pentru speculaţii se datora şi reluării tranzacţiilor de la NYSE după o zi de pauză, jucătorii de la Sibex recăpătându-şi "sursa de informaţii" privind direcţia cotaţiei.

Pentru Dow Jones, numărul contractelor era, la ora 17.15 de 202 pe scadenţa martie, produsul fiind cel mai tranzacţionat. Cotaţia futures a indicelui american creştea la Sibiu cu 75 puncte, la 14.020 puncte. Şi cotaţiile de peste ocean evoluau pe "verde" după ce indicele Standard & Poor's 500 şi-a completat cea mai lungă serie de câştiguri săptămânale din Ianuarie 2011 încoace, pe fondul optimismului privind afacerile res­pectiv al datelor bune despre încrederea investitorilor din Germania.

Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei s-au soldat cu 101 contracte, în­cheiate pe scadenţa martie, date înregis­trate tot la ora precizată anterior. Moneda unică se aprecia cu 0,10%, faţă de dolar, la o cotaţia de 1,33700 USD. Pe pieţele externe, variaţiile euro în raport cu dolarul au fost reduse.

În sectorul derivatelor pe mărfuri s-au realizat speculaţii cu preţul aurului şi al petrolului. Numărul contractelor SIBGOLD pe scadenţa februarie era de 90 iar cotaţia metalului nobil creştea cu doar 0,2 dolari, valorând 1607,6 USD/uncie. Pentru derivatele pe petrol, numărul contractelor era de numai 17 pe scadenţa martie iar cotaţia barilului era estimată la 95,94 USD, în urcare cu 0,57%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb