Preşedintele CA-ului "Armătura", amendat de CNVM cu 10.000 lei

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 februarie 2013

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a sancţionat pe Gerhard Glinzerer, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al "Armătura" Cluj-Napoca (simbol ARM) cu o amendă în valoare de 10.000 lei, potrivit unei ordonanţe CNVM.

Preşedintele CA-ului "Armătura" a fost amendat pentru neres-pectarea legislaţiei pieţei de capital şi pe seama faptului că reprezentanţii Consiliului de Adminis-traţie "Armătura" nu au completat ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) convocată pentru data de 27/28 aprilie 2011 la solicitarea acţionarilor Broadhurst Investments Limited şi Florian Simion-Popescu. Consiliul de Administraţie al "Armătura" a respins şi solicitarea de a convoca AGA înaintată de Swiss Capital şi FDI Active Dinamic, administrat de către Swiss Capital Asset Management.

Ordinea de zi propusă de către cei doi acţionari, care, împreună, deţin 10,5259% din acţiunile "Armătura" cuprindea alegerea membrilor Consiliului de Adminis-traţie al producătorului de armături pentru instalaţii, prin metoda votului cumulativ, şi stabilirea indemnizaţiilor acestora.

Conducerea "Armătura" şi-a motivat decizia prin faptul că solicitarea Swiss Capital şi a FDI Active Dinamic nu respectă legea 297/2004 privind piaţa de capital şi regulamentul 1/2006 CNVM, privind emitenţii şi operaţiunile cu valori mobiliare.

Swiss Capital a cumpărat, în octombrie 2012, aproape două milioane de acţiuni "Armătura", ajungând să deţină, împreună cu FDI Active Dinamic, 4,21 milioane titluri ale firmei, reprezetând 10,52% din acţionariat.

"Armătura" a înregistrat, în primul semestru, pierderi de 1,165 miliarde lei, cu 500 milioane lei mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a fost de 9,828 miliarde lei, cu 130 milioane lei mai mică decât în iulie 2011. Veniturile totale au coborât, faţă de prima jumătate a anului trecut, cu aproape un miliard lei, în timp ce cheltuielile totale s-au diminuat cu doar 460 milioane lei.

"Armătura" are un capital social de 4 milioane lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. atentie la milioane.. miliarde....trecerea la RON sarbatoreste in curand 8 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb