CJ Braşov trebuie să plătească aproape un milion de euro Bisericii Evanghelice CA

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 20 februarie 2013

CJ Braşov trebuie să plătească aproape un milion de euro Bisericii Evanghelice CA

Judeţul Braşov ar trebui să îşi bugeteze aproape un milion de euro pentru achitarea solicitărilor Bisericii Evanghelice C.A. din România - Parohia Braşov, a declarat, ieri, Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Asta în condiţiile în care judeţul Braşov are alocaţi în acest an 1,4 milioane de euro pentru dezvoltarea şi întreţinerea infrastructurii rutiere. Domnul Pascu a spus că acest lucru ar însemna ca "două treimi din aceşti bani să îi dăm pentru acest lucru".

Pascu a precizat că reprezentanţii Bisericii au solicitat în luna decembrie a anului trecut, printr-o companie imobiliară, achitarea sumelor restante din chirii pentru clădirile Maternităţii Braşov, muzeelor de Artă şi Etnografie, precum şi pentru imobilele în care îşi au sediul Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi Direcţia Generală de Asis­tenţă Socială şi Protecţia a Copilului.

Biserica Evanghelică a oferit spre vânzare Consiliului Judeţean imobilul în care funcţionează o parte a Maternităţii Braşov şi care i-a fost retrocedat în urmă cu câţiva ani. Preţul solicitat este de 3,385 milioane de euro. În caz contrar, s-a solicitat achitarea chiriei restante în valoare de 1,402 milioane de lei (circa 312.000 de euro), pe viitor solicitându-se achitarea unei chirii lunare de 27.565 de lei (aproximativ 6.200 de euro). Pentru imobilul în care funcţionează DGASPC se cere o restanţă de 363.172 de euro şi pe viitor achitarea unei chirii de 3.272 de euro pe lună, în timp ce pentru clădirea Muzeului de Artă se solicită plata unei chirii de 3.000 de euro pe lună cu plata restanţelor pentru perioada 2008 - 2013, care se ridică la 171.000 de euro. De asemenea, pentru clădirea Muzeului de Etnografie se solicită plata unei chirii lunare de o mie de euro şi achitarea restanţelor de 8.000 de euro.

În aceste condiţii, spune Pascu, CJ ar trebui să plătească restanţe de 854.309 euro, iar chiriile pentru 2013 s-ar ridica la 134.303 euro.

Biserica spune că nu a solicitat chirii restante pentru muzee

Reprezentanţii Bisericii Evanghelice C.A. din România - Parohia Braşov anunţaseră cu o zi înainte că valorile chiriilor comunicate de reprezentanţii CJ Braşov pentru Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie S. D. Sbârcea "nu au nicio bază reală".

Comunicatul mai spune: "Biserica Evanghelică nu a solicitat niciodată plata unor chirii restante în cuantum de 300.000 euro pentru Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie. Chiria reală solicitată este de 12 lei/mp pentru Muzeul de Artă, de 10 lei/mp pentru Muzeul de Etnografie, iar pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie S. D. Sbârcea (maternitatea) de 2 lei/mp. Până în prezent, Biserica Evanghelică nu a încasat chirii pentru niciunul dintre imobilele ocupate de instituţiile subordonate sau coordonate de CJ Braşov (este vorba de perioade care încep de la 6 luni şi ajung până la 6 ani la unele imobile)".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb