AIG Fond de Pensii a încheiat un parteneriat împreună cu Raiffeisen Bank pentru pilonul II de pensii private prin care pensiile vor fi distribuite în unităţile Raiffeisen, banca asumându-şi în acelaşi timp şi rolul de depozitar pentru societatea de pensii.
Pe piaţa fondurilor de pensii private obligatorii au intrat 15 administratori cu acelaşi tip de produs, aceleaşi comisioane. Departajarea se va face peste patru luni după numărul de clienţi atraşi, când celor care se vor dovedi necompetitivi li se va retrage licenţa. Mihai Coca-Cozma, director general al AIG Fond de Pensii S.A., a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă: "Competiţia va fi la nivelul serviciilor oferite. Vor rezista cei cu soliditate financiară şi credibilitate puternică".
În ceea ce priveşte legislaţia în domeniu, Mihai Coca-Cozma este de părere că este prea târziu pentru o modificare şi că "trebuie să începem reforma cu legislaţia pe care o avem acum". Domnia sa a mai spus că în cazul unei modificări întârziate atât administratorii, cât şi clienţii vor avea de pierdut. Totodată, domnul Coca-Cozma crede că odată cu lansarea fondurilor de pensii private obligatorii se vor reduce dezechilibrele de pe piaţa muncii, din ce în ce mai mulţi angajaţi dorind carte de muncă. Politica fondului lansat de AIG se încadrează în reglementările normative în vigoare, având un grad de risc moderat cu investiţii preponderent în obligaţiuni guvernamentale şi neguvernamentale, titluri de stat şi certificate de trezorerie (70%). Restul activelor sunt investite în acţiuni tranzacţionabile (20%) şi 10% obligaţiuni emise de autorităţile locale din România, statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European.
Theodor Alexandrescu, director General AIG Life, consideră că instituţia pe care o reprezintă va face faţă cu succes posibilităţilor dublei semnături, şi că peste patru luni aceasta va fi lider de piaţă în rândul administratorilor fondurilor de pensii private obligatorii.
AIG Life Asigurări România este a doua companie de asigurări de viaţă din România fiind deţinută majoritar de către American Life Insurance Company (ALICO). Cu o experienţă de 50 de ani în administrarea de fonduri private de pensii, grupul AIG activează în 31 de ţări din întreaga lume pe acest segment. Fondurile administrate depăşesc 500 milioane de dolari. La nivel local companiile AIG asigură deja vieţile a peste un milion de români.