AIG primeşte din nou lichidităţi de la Fed

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2008

AIG primeşte din nou lichidităţi de la Fed

Banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) va furniza companiei de asigurări "American International Group" Inc. (AIG), naţionalizată la mijlocul lunii septembrie, lichidităţi suplimentare de 37,8 miliarde de dolari. AIG, cea mai mare companie de asigurări din lume, a anunţat că, în trei săptămâ­ni­, a consumat cea mai mare parte a primului împrumut, de 85 miliarde de dolari, primit de la Fed.

Noile lichidităţi vor fi acordate AIG în schimbul unor obligaţiuni de calitate superioară (investment-grade), care până acum erau împrumutate de unele subsidiare AIG către terţe părţi. Operaţiunea va fi efectuată de Federal Reserve New York, intermediarul tradiţional între banca centrală americană şi pieţele financiare. AIG a precizat că, în prezent, valoarea titlurilor împrumutate de filialele sale se ridică la 37,2 miliarde dolari.

Oficialii Fed au declarat că noul program va permite AIG să-şi refacă lichidităţile utilizate în reglarea tranzacţiilor cu partenerii.

La data de 16 septembrie, Fed a acordat AIG un împrumut de urgenţă de 85 de miliarde de dolari, ca să evite falimentul grupului. În schimbul acestei sume, statul american a primit 79,9% din acţiunile AIG. Reprezentanţii AIG au anunţat, recent, că grupul de asigurări a utilizat deja 61 de miliarde de dolari din acest împrumut.

Oficialii de la Washington critică, însă, AIG, după ce s-a descoperit că, la mai puţin de o săptămână după ce guvernul american a decis să folosească banii contribuabililor pentru salvarea de la faliment a companiei, directorii şi personalul din conducerea AIG au plecat într-un concediu plătit de companie, în valoare de 440.000 de dolari, într-o luxoasă staţiune californiană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb