Airbnb intră pe piaţa luxury

Ziarul BURSA #Lifestyle #Turism / 28 iunie 2019

Airbnb intră pe piaţa luxury

Penthouse-urile şi castelele par un vis îndepărtat, la mare distanţă de canapelele şi camerele de rezervă cu care s-a lansat platforma de închiriere Airbnb.

La unsprezece ani după ce fondatorii companiei Airbnb, Brian Chesky şi Joe Gebbia, au invitat chiriaşii să doarmă pe saltelele gonflabile în apartamentul lor din San Francisco, Airbnb a lansat segmentul Airbnb Luxe, un nivel exponenţial mai luxos de proprietăţi de închiriere, potrivit CNN Treavel.

Cele 2.000 de proprietăţi recent enumerate au fost extrase din Luxury Retreats, un site separat de închiriere achiziţionat de Airbnb în 2017. Acest site continuă să funcţioneze independent, cu un număr total de 5.000 de proprietăţi de lux din întreaga lume.

Airbnb Luxe include vile pe plaja din Caraibe, castele franceze şi case istorice toscane, precum şi penthouse-uri în oraşele americane şi europene. Tarifele pentru proprietăţile Airbnb Luxe vor avea o medie de aproximativ 2.000 de dolari pe noapte, comparativ cu 150 de dolari pentru lis-tele "Plus", destinate închirierilor mai inteligente.

Nick Guezen, director de strategie al portofoliului Airbnb, a mărturisit, potrivit Financial Times : "Există călători de lux care nu doresc să stea într-o cameră comună sau una dintre proprietăţile mai mici de pe site; acest segment li se adresează şi lor, astfel încât oricine să poată călători cu Airbnb".

Airbnb a devenit rapid un pionier al "economiei de împărţire", care s-a extins de la oferirea spre închiriere a unor camere de rezervă, apoi de apartamente întregi. Interacţiunea cu proprietarul sau cu "gazda" a reprezentat un element cheie pentru a experimenta mai bine o destinaţie.

Anii recenţi au înregistrat o diversificare semnificativă, site-ul punând la dispoziţia turiştilor spaţii convenţionale de vacanţă - hoteluri, pensiuni cu mic dejun şi proprietăţi comerciale în regim self-catering. La începutul aces-tei luni, compania s-a extins pe segmentul de tour operator, lansând Airbnb Adventures, prin care oferă camping pe mai multe zile şi diferite drumeţii.

O astfel de extindere a fost criticată de unii pentru diluarea identităţii platformei Airbnb şi a sentimentului de comunitate. Cu toate acestea, diversificarea oferă protecţie companiei împotriva posibilelor mişcări ale guvernelor pentru a restricţiona închirierea de locuinţe private. Săptămâna trecută, 10 oraşe europene au solicitat UE, printr-o scrisoare, ajutorul în combaterea creşterii platformelor de închiriere pe termen scurt, pentru stabilizarea preţurilor chiriilor pe termen lung pentru localnici.

Airbnb a raportat o creştere a cererilor pentru proprietăţile de lux. Astfel, ,potrivit platformei, cererea pentru proprietăţile care costă mai mult de 1.000 de dolari pe noapte a crescut cu peste 60% în 2018, faţă de anul precedent. Airbnb speră să dubleze numărul de listări Luxe în următoarele 12-18 luni, concentrându-se în special pe proprietăţile urbane atât pentru vacanţe scurte, cât şi pentru călătorii de afaceri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb