ALBA:  Trei ani de închisoare pentru una din surorile acuzate de furt din conturile clienţilor CEC Bank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 decembrie 2016

Trei ani de închisoare pentru una din surorile acuzate de furt din conturile clienţilor CEC Bank

Una dintre cele două surori foste angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, acuzate că ar fi păgubit peste 100 de clienţi cărora le-ar fi furat bani din conturile de economii, prejudiciul fiind estimat la peste 1,6 milioane de euro, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul Alba, după ce în urmă cu o lună şi-a recunoscut vinovăţia.

Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Alba, Elena Meteşan, una dintre cele două foste angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna acuzate că ar fi păgubit peste 100 de clienţi cărora le-ar fi furat bani din conturile de economii şi care şi-a recunoscut vinovăţia, a fost condamnată, luni, de instanţă la trei ani de închisoare cu executare.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, potrivit News.ro.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că "în perioada noiembrie 2005 - august 2016, femeia fiind angajată la CEC BANK - Agenţia Zlatna, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-a însuşit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienţi, cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii, producând un prejudiciu în valoare de 6.321.886,78 lei şi 273.744 euro (peste 1,6 milioane de euro - n.r.)".

Potrivit sursei citate, femeia, care se află în prezent în arest preventiv, a declarat că "recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare".

Procurorii au solicitat instanţei menţinerea măsurii arestării preventive şi menţinerea măsurilor asiguratorii.

În acelaşi caz continuă cercetările cu privire la sora Elenei Meteşan, Victoria Popa, de 47 de ani, şi ea fostă angajată a CEC Bank.

Cele două surori foste angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, acuzate că ar fi păgubit 108 persoane cărora le-ar fi furat bani din conturile de economii, au fost reţinute în luna septembrie, după ce poliţiştii din Alba au făcut percheziţii la proprietăţi ale celor două femei.

Femeile sunt acuzate că şi-ar fi însuşit sume de bani depuse de către clienţii băncii în conturile personale de depozit şi i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii la care lucrau, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Una dintre femei a fost arestată preventiv, iar cealaltă a fost lăsată în libertate, ambele fiind cercetate de poliţişti pentru delapidare şi înşelăciune.

Mediatizarea cazului la sfârşitul lunii august a determinat, în următoarele zile, ca zeci de oameni să se adune în faţa sediului sucursalei CEC Bank din Zlatna pentru a-şi verifica conturile, pentru a-şi retrage banii sau alţii pentru a protesta fiindcă ar fi fost păgubiţi.

Unul dintre păgubiţi susţinea că din cont i-ar fi dispărut aproximativ 80.000 de euro, bani pe care i-ar fi economisit lucrând în străinătate. De asemenea, multe persoane vârstnice spuneau că le-ar fi dispărut din conturi sumele de bani pe care le economiseau de aproape oviaţă şi că cele două angajate ale băncii ar fi profitat de încrederea lor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb