Albalact, de la listare la primele zvonuri de vânzare

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2010

Albalact, de la listare la primele zvonuri de vânzare

Fosta Întreprindere de Indus-trializare a Laptelui, înfiinţată în 1971 în Alba Iulia, a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti la sfârşitul anului 1996 şi privatizată în 1999, când pachetul majoritar de acţiuni a fost cumpărat de omul de afaceri Petru Ciurtin.

Acesta, împreună cu fiul său, Raul Ciurtin, au transformat în ultimii zece ani compania Albalact în unul dintre principalii producători de lactate din ţara noastră, cu afaceri de pes-te 50 milioane euro şi peste 600 de angajaţi.

Brandurile Fulga şi Zuzu au reprezentat principalele motoare de dezvoltare ale companiei, aceasta înregistrând creşteri importante ale vânzărilor şi a cotei de piaţă.

Primele zvonuri de vânzare a celui mai mare producător de lapte independent de pe piaţă au adus compania din nou în prim-plan la începutul aces-tui an, acţiunile ALBZ marcând aprecieri de peste 6% în 2010.

În ciuda creşterilor importante din ultima vreme, analiştii casei de brokeraj "Target Capital" îşi menţin preţul ţintă pentru următoare 12 luni pentru acţiunile "Albalact" la 0,321 lei/unitate, precum şi recomandarea de "vânzare", potrivit cel mai recent raport emis de instituţie.

În prezent, titlurile ALBZ se tranzacţionează pe Bursă la preţul de 0,396 lei/unitate, cu 23% peste ţinta revizuită a analiştilor citaţi, cotaţia fiind impulsionată de climatul bursier predominant favorabil, precum şi de speculaţiile cu privire la posibila ofertă de preluare.

"Pentru perioada următoare planează o serie de incertitudini cu privire la evoluţia economiei interne şi mai ales a principalei componente a acesteia - consumul privat, care va continua să resimtă efectele crizei economico-financiare", consideră Andrei Rădulescu, analist în cadrul "Target Capital".

Piaţa lactatelor, estimată la circa 1,1 miliarde de euro, a fost în ultimii ani una dintre cele mai active din industria alimentară din punctul de vedere al tranzacţiilor care au avut loc, a căror valoare cumulată a fost de circa 100 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb