ALEGERI FRF Patru candidaţi pentru un scaun "sportiv" cu proptele politice

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 18 aprilie 2018

Patru candidaţi pentru un scaun "sportiv" cu proptele politice

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va decide, astăzi, cine va conduce acest for în următorii patru ani. Practic, se pune capăt unei campanii electorale - cea mai "murdară" din istoria alegerilor FRF - de pe urma căreia fotbalul a avut mult de pierdut. Indiferent de câştigător, sunt patru candidaţi, viitorul preşedinte trebuie să lămurească definitiv acuzaţiile lansate în ultimele două luni, legate de comisioanele şi cheltuielile nejustificate de la federaţie din ultimul deceniu.

Reflectoarele au stat în permanenţă pe doi candidaţi: Răzvan Burleanu ( actualul preşedinte al FRF) şi Ionuţ Lupescu. Marcel Puşcaş a fost mai puţin vizibil pentru publicul larg, iar al patrulea, Ilie Drăgan, a fost pur şi simplu invizibil.

Ionuţ Lupescu (49 de ani) a avut o campanie electorală de tip maraton, în care nu a ratat nicio întâlnire, inclusiv cu politicieni celebri la nivel local sau naţional, mulţi dintre aceştia anunţând că îl susţin, deşi, teoretic, niciunul nu are drept de vot în Adunarea Generală. Preşedinţi de partide, primari, foste glorii sportive, instituţii de presă, artişti s-au îngrămădit să se plaseze partizan de partea lui Lupes­cu. Un lucru devine cert, o carieră sportivă de înalt nivel şi o activitate meritorie în structurile europene ale fotbalului nu sunt suficiente pentru a obţine scaunul de preşedinte al FRF, e vital să beneficiezi şi de susţinere din alte zone pentru a spera că vei avea succes. Răzvan Burleanu (33 de ani) s-a concentrat exclusiv pe cât de nocivă a fost activitatea lui Ionuţ Lupescu din urmă cu un deceniu, pe când era director în cadrul federaţiei, condusă atunci de Mircea Sandu, în malaxorul lui intrând şi foste glorii sportive, instituţii de presă şi politicieni. S-a creat o întreagă discuţie legată de faptul că aceste acuzaţii nu au fost lansate mai devreme, la preluarea mandatului de preşedinte, şi că s-a aşteptat ca ele să fie folosite în scop electoral. Propriile realizări/nerealizări au trecut în planul doi. Marcel Puşcaş (57 de ani), mai puţin prezent în media în această campanie, a ţinut să-şi prezinte programul (unul consistent) membrilor afiliaţi ai FRF. Fostul fotbalist a fost acuzat în repetate rânduri că în urmă cu patru ani i-a "cedat" voturile sale lui Răzvan Burleanu, ulterior fiind cooptat în echipa acestuia, ocupând funcţia de director de dezvoltare în FRF. Ilie Drăgan (33 de ani) este absolvent al ANEFS, deţine un club de fotbal pentru copii în Bucureşti şi a fost lector la Şcoala Federală de Antrenori din cadrul FRF.

Răzvan Burleanu, acuzat în urmă cu patru ani că ar fi beneficiat de sprijin extra fotbalistic la alegeri, îl acuză pe Ionuţ Lupescu că apelează acum la ajutorul unor politicieni: "Mă aşteptam ca Ionuţ Lupescu să apeleze la sprijin politic, pentru că acest comportament îl recomandă. Atunci când vezi că nu ai nicio şansă de a-i convinge pe membrii afiliaţi... Nu am emoţii, voi câştiga alegerile. Mi s-a pus eticheta că am fost pus politic la FRF, încercând să se găsească o justificare de ce un tânăr de 29 de ani la vremea respectivă, care nu făcea parte din sis­tem, din nicio structură mafiotă de fotbal, poate câştiga alegerile FRF. E foarte simplu de verificat. Nu există nicio dovadă că m-am văzut cu vreun lider al vreunui partid politic. Am avut exclusiv susţinerea membrilor FRF. Se spunea atunci că voi avea patru, cinci voturi... Nimic mai mult.  Nu am avut nicio întâlnire cu Dumitru Dragomir până în mai 2014. Ceea ce mă face să fiu încrezător este că din 2014 peste 100 de membri afiliaţi mi-au dat votul lor. Deci şi acum mă bazez pe votul lor. Consider că, în proporţie covârşitoare, cei 255 de alegători sunt independenţi. Nu am găsit în programul lui Lupescu o singură idee care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc".

Ionuţ Lupescu insistă că fără colaborarea cu mediul politic nu se poate face nimic pentru sport: "De-a lungul turneului naţional ne-am întâlnit cu zeci de primari şi preşedinţi de consilii judeţene, indiferent de culoarea lor politică. Toţi trebuie să fie trataţi ca parteneri ai noştri, pentru că ei sunt cei care investesc în infrastructură şi cei care sprijină fotbalul, la nivel local. De asemenea, m-am întâlnit, de-a lungul acestei perioade, şi cu miniştri care pot contribui la relansarea fotbalului, precum şi cu preşedinţii PSD, PNL şi UDMR. Le mulţumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă şi sunt convins că vom colabora foarte bine în viitor, pentru binele sportului romanesc. (...) Domnul Burleanu minte cum respiră. Este în natura lui, aşa îi este felul. La fel a minţit cu toate acuzaţiile abjecte din această campanie, aruncate asupra mea, a familiei mele, a colegilor mei, a oamenilor de fotbal şi a presei. Cu siguranţă, membrii afiliaţi şi-au dat seama cu cine au de a face şi, în 18 aprilie, vor elimina definitiv din fotbalul românesc acest personaj fără pricepere şi fără morală, ale cărui singure rezultate în mandatul său sunt atacarea oamenilor de fotbal şi calomnierea concurenţilor electorali!".

La alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea drept de vot 257 de membri afiliaţi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Jalnic, de "neales" intre acești candidați.

    1. Cum ai putea avea de ales când Lupescu este singurul fost fotbalist de calitate, cu experiență în management?

      Tot cu oierii lui Coldea îi dăm înainte. 

    Baiat de comitet, nea Mitica ; simpatic, de-al nostru, greu de batut la table :)))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb