Alegerile europarlamentare au început în Marea Britanie şi Olanda

D.V.
Internaţional / 23 mai 2019

Alegerile europarlamentare au început în Marea Britanie şi Olanda

Votanţii britanici şi olandezi merg joii la urme pentru alegerile europarlamentare, notează BBC. În Marea Britanie, vor fi aleşi 73 de europarlamentari în nouă districte electorale în Anglia iar Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au câte un district electoral. Olanda va trimite la Bruxelles 26 de europarlamentari.

Fiecare regiune are un număr diferit de reprezentanţi în funcţie de populaţie - de la trei europarlamentari în Nord-Est şi Irlanda de Nord la 10 europarlamentari în Sud-Est.

Secţiile de votare vor fi deschise până la ora locală 22:00 (00:00 ora României).

Rezultatele vor fi anunţate de îndată ce toate statele UE au votat, procesul de votare se va încheia în noaptea de duminică spre luni.

Votanţii trebuie să se fi înregistrat în prealabil pentru vot, să aibă cel puţin 18 ani, să fie cetăţeni britanici, irlandezi, cetăţeni ai Commonwealth-ului sau cetăţenii unei ţări UE.

Votul european are loc în condiţiile unei societăţi britanice divizate, la aproape trei ani de la referendumul care a decis ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Alegerile, la care britanicii nu se aşteptau să participe, sunt rezultatul unui impas în privinţa Brexitului după ce acordul la care a ajuns premierul Theresa May cu UE a fost respins de trei ori de parlamentul britanic.

Marea Britanie trebuie să părăsească UE acum aproape două luni, însă acest lucru a fost amânat pentru 31 octombrie. Parlamentarii britanici vor vota din nou în prima săptămână din iunie privind acordul Brexitului, însă cei mai mulţi şi-au exprimat deja nemulţumire faţă de această nouă versiune propusă de May, astfel că impasul pare să continue.

Conform sondajelor de opinie, partidele pro-Brexit şi cele pro-UE vor face progrese semnificative în timp ce Partidul Conservator al lui May şi principala grupare de opoziţie, Partidul Laburist, sunt aşteptate să piardă semnificativ din voturi.

Partidul Brexitului al lui Nigel Farage va înregistra rezultate peste aşteptări la alegerile europarlamentare de la sfârşitul lui mai conform mai multor sondaje.

Un sondaj Opinium arată că Partidul Brexitului va obţine 34% dintre voturi, mai mult decât Partidul Conservator şi Partidul Laburist împreună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb