Aleksei Navalnîi, condamnat şi pentru ''defăimare''

S.B.
Internaţional / 20 februarie 2021

Aleksei Navalnîi, condamnat şi pentru ''defăimare''

Un tribunal rus l-a condamnat sâmbătă pe opozantul Aleksei Navalnîi la plata unei amenzi pentru ''defăimare'' la adresa unui veteran din al Doilea Război Mondial, la câteva ore după o condamnare în apel la doi ani şi jumătate de închisoare într-un alt dosar, informează Agerpres.

Navalnîi a fost găsit vinovat pentru difuzarea de informaţii ''mincinoase'' şi ''injurioase'' despre un veteran de război care anul trecut a susţinut într-un clip de campanie referendumul prin care au fost consolidate puterile preşedintelui Vladimir Putin. Opozantul rus i-a calificat pe o reţea de socializare pe cei care au apărut în acel clip drept ''trădători'' şi ''ruşine a naţiunii''.

Mai mult, în timpul audierilor în acest proces, Navalnîi a avut numeroase schimburi de replici tensionate cu judecătoarea şi cu Parchetul, pe care i-a acuzat de slugărnicie faţă de autorităţi şi de manipulare a unui om în vârstă de 94 de ani pentru a reprima un adversar al preşedintelui Putin.

Conform sentinţei, el nu primeşte în acest dosar o nouă pedeapsă cu închisoarea, dar va trebui să plătească o amendă penală de 850.000 de ruble (circa 9.500 de euro). Înaintea citirii verdictului, Aleksei Navalnîi a manifestat din nou o atitudine sfidătoare şi a lansat glume din cuşca de sticlă a sălii de judecată.

''De ce sunteţi aşa trişti ?'', a întrebat el, susţinând apoi că în detenţie a încercat să facă îngheţată sau castraveţi muraţi.

Într-un dosar separat, privind o fraudă din anul 2014 şi despre care Aleksei Navalnîi afirmă că este un caz de represiune politică împotriva sa, el şi-a văzut mai devreme în aceeaşi zi confirmată în apel pedeapsa de închisoare cu executare, dar uşor redusă la doi ani şi jumătate, faţă de doi ani şi opt luni în sentinţa precedentă, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Alexei, ai rabdare, viitorul e al tau, Putin peste 5 ani va fi istorie

    1. Acest Alexei ar trebui sa înțeleagă un adevăr simplu: poate fi mai în siguranță închis decât dacă ar fi liber....!

      Dacă ,,Pablo Escobar,,di Tiliorman nu intra priponex avem și noi un mic PUTINEI, DI RUMANIA, noroc că la noi mai iese lumea prin Occident că un lover boy ca Dragnea se poate găsi oricănd că măsa la f cu 4 .oaie și poate regula el pe o Irinuca cu 30 de ani mai mică și la ani la păsărică și pe toată

      Romănica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb