ALERT ANI a declarat incompatibili şase demnitari

F.A.
Miscellanea / 24 aprilie 2013

UPDATE 17:02

Eurodeputatul Theodor Stolojan a precizat că este o problemă de interpretare a legii şi că el a completat, în mai 2012, situaţia acţiunilor de la finalul anului precedent, iar acţiunile respective nu au apărut în document pentru că fuseseră cumpărate în aprilie 2012, relatează Realitatea.net.

----

UPDATE 16:34

"Această instituţie îşi permite să se joace în România cu toţi politicienii după cum a dorit instituţia şi conducătorul, domnul Georgescu. O să îl dau în judecată personal pe domnul Georgescu, şeful ANI, pentru toate calomniile ", a declarat Marian Vanghelie, potrivit Realitatea.net.

-----

UPDATE 16:17

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, "consideră nefondate acuzaţiile şi a formulat deja un răspuns către ANI", a declarat, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore, conform surselor de presă.

----

Şase demnitari au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate, transmite Realitatea.net.

Noul prim-vicepreşedinte al PNL, primarul Sibiului, Klaus Johannis, liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu sau fostul lider PDL de Dâmboviţa Florin Popescu sunt cei care se află pe lista ANI.

Nicuşor Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Preşesedinte al Consiliului Judeţean Constanţa cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa.

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 787.246, 55 Lei (aprox. 180.300,59 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia în perioada evaluată, respectiv 2008 - 2011, de către Marian Vanghelie, Primar al Sectorului 5, Bucureşti.

Iohannis Klaus se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de Primar al Municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi S.C. Pieţe S.A. (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent),

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese de către Florin Aurelian Popescu, întrucât, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări nr. 436/20.10.2010, precum şi şapte acte adiţionale la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, încheiate între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi S.C. PROCOR S.A., societate unde acesta a deţinut calitatea de asociat până în luna iunie 2008, beneficiul patrimonial obţinut fiind în cuantum de 1.003.509,37 Lei (aprox. 228.070 Euro).

Aristotel Adrian Căncescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29.05.2009, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Braşov în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Stolojan întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25.05.2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "TRANSGAZ" S.A. Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aprox. 94.000 EURO, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal al României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb