ALERT Crin Antonescu nu candidează la preşedinţie

E.D.
Politică / 31 mai 2014

Update 15:40 Zgonea: "Cine să-l voteze, dacă a destrămat USL?"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat ironic, sâmbătă, renunţarea lui Crin Antonescu de a candida la preşedinţia României, întrebându-se: "Cine să-l voteze, dacă proiectul USL l-a destrămat domnia-sa?"

"Ce trist! Cine să-l voteze, dacă proiectul USL l-a destrămat domnia-sa? Era normal să nu mai candideze, din punctul meu de vedere nu e o mare pierdere pentru România, cred că este un câştig. E treaba domniilor-lor (nr-PNL-PDL) pe cine desemnează, să facă ce cred ca dreapta să se unească. (...) Cariera lui politică s-a încheiat în momentul în care a decis să rupă PNL din USL", a comentat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei l-a portretizat pe Crin Antonescu drept "un om instabil", care a fost "eternul candidat" şi care "când s-a apropiat de finish a clacat".

"Este o mare greşeală că acest cetăţean a ajuns preşedintele PNL", a mai spus Zgonea.

---

Update 15:35 Ivan (PSD): Antonescu nu e susţinut de Băsescu, era logic să-şi retragă candidatura la prezidenţiale

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a declarat, sâmbătă, că era logic ca preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, să anunţe că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, întrucât nu are susţinerea lui Traian Băsescu, care optează pentru alţi candidaţi.

"Era logic să se retragă, din moment ce nu a avut niciodată susţinerea lui Traian Băsescu. Probabil că în planurile lui Băsescu sunt alţi candidaţi pe care i-a tot vehiculat de-a lungul timpului. Niciodată nu a spus că ar fi şi Crin Antonescu un bun preşedinte", a precizat Ivan.

El a spus că, în consecinţă, retragerea lui Antonescu din cursa pentru prezidenţiale este una logică.

"Pe partea dreaptă, fie că eşti în PNL, PDL, PMP sau alte formaţiuni politice, dacă nu te susţine Băsescu, nu ai nicio şansă. Deci retragerea lui Crin Antonescu este una logică", a adăugat Ivan.

---

Update 15:28 Iohannis: "Crin a renunţat la candidatură pentru a întări PNL"

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidenţiale reprezintă un gest unic în ultimii 24 de ani, al unui mare om politic, el arătând că Antonescu a renunţat la candidatură pentru a întări PNL.

"Astăzi am văzut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, în ultimii 24 de ani, făcut de un om politic cu o poziţie foarte puternică, foarte bine plasat, care a renunţat la toate acestea pentru a întări partidul", a spus Iohannis.

Iohannis a precizat că prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului şi al României înaintea propriului interes şi a propriei cariere politice.

"Consider că, prin gestul făcut astăzi, Crin Antonescu rămâne cel mai valoros om al Partidului Naţional Liberal şi sper şi îmi doresc ca împreună să reuşim să întărim PNL şi să atingem împreună obiective politice pe care şi le propune Partidul Naţional Liberal", a mai spus Iohannis.

---

Crin Antonescu a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a decis să nu candideze la preşedinţie, pentru a lăsa loc unui candidat care să fie "acceptat" mai uşor de forţele politice de dreapta şi de presa de dreapta.

"Anunţ că nu mai candidez la funcţia de preşedinte al României. Nu este un pas înapoi, ci un pas înainte. Le mulţumesc tuturor membrilor PNL şi tuturor celor care au încredere în mine. Mă dedic unificării dreptei şi voi fi prezent în bătălia care se va da în toamnă", a spus Crin Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, domnia sa a afirmat că a decis să pună capăt interimatului său la şefia PNL.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. draga domnule Antonescu. Pe de alta parte, decizia dumneavoastra de a iesi din coalitia USL naste intrebarea cine a tradat interesele electoratului USL: PSD sau PNL. O decizie la momentul potrivit, mai ales din contextul viitoarelor discutii cu FMI si implementarea masurilor stabilite pentru revigorare economica.

    1. Domnule, poti fi mai explicit? unde ai invatat gramatica romaneasca?.

      Pe de alta parte.... o cam repeti mereu si le sfarsesti in coada de peste.....asta faci in ultima fraza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb