ALERT Cristian Sima, interzis cinci ani pe piaţa de capital

F.A.
Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2012

Cristian Sima, interzis cinci ani pe piaţa de capital

Update 18:54: WBS Romania are obligaţia de a restitui toate sumele de bani aparţinând clienţilor creditori

Potrivit CNVM, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, SSIF WBS Romania S.A. are următoarele obligaţii: de a numi o persoană responsabilă pentru gestionarea arhivei societăţii după retragerea autorizaţiei de funcţionare, de a indica adresa la care este păstrată arhiva; de a restitui toate sumele de bani aparţinând clienţilor creditori; de a transfera toate instrumentele financiare aparţinând clienţilor şi aflate în custodia societăţii în conformitate cu dispoziţiile exprese ale deţinătorilor, imediat la solicitarea acestora sau în lipsa acestora, la expirarea termenului în conformitate cu regulile pieţei.

.....

Autorizaţia WBS România, retrasă

Anca Bunea, interdicţie cinci ani pe piaţa de capital

CNVM a depistat neînregistrarea unor operaţiuni derulate prin conturile bancare, ceea ce a determinat raportarea unor solduri incorecte

Cristian Sima a primit interdicţia de a mai desfăşura activităţi pe piaţa de capital timp de cinci ani, potrivit unei decizii a CNVM.

Comisia i-a acordat lui Sima o amendă de 50.000 de lei.

În ordonanţa CNVM se arată: "Având în vedere controlul tematic efectuat la S.S.I.F. WBS Romania S.A. în perioada 11.10.2012 - 18.10.2012 şi investigaţiile derulate privind activitatea S.S.I.F. WBS România S.A., în sarcina d-lui Cristian Sima în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al S.S.I.F. WBS Romania S.A. până la data de 26.04.2011 se reţin următoarele:

1. În contabilitatea societăţii nu au fost evidenţiate operaţiuni bancare realizate prin intermediul conturilor bancare deschise de societate la o instituţie de credit din străinatate.

a. Neînregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni derulate prin conturile bancare a determinat raportarea unor solduri incorecte privind disponibilităţile societăţii şi implicit efectuarea de către societate a unor raportări lunare, semestriale şi anuale către CNVM care nu prezentau imaginea fidelă şi corectă a situaţiei financiare a societăţii. Fapta reprezintă încălcarea prevederilor art. 23 alin.(1) din Legea nr. 297/2004, art. 152 alin. (1) lit. e), art. 127 teza 1 din Regulamentul CNVM nr. 32/2006 şi art. 15 din Regulamentul CNVM nr. 4/2011;

b. Apariţia şi perpetuarea acestei situaţii privind raportările care nu reprezentau fidel şi corect situaţia societăţii constituie încălcarea prevederilor art. 63 alin. (7) şi ale art. 67 alin. (2) din Regulamentul CNVM nr. 32/2006 şi ale art. 24 alin. (1) din OUG nr. 99/2006;

c. Având în vedere dispoziţiile art. 80 alin. (1) din Regulamentul CNVM nr. 32/2006, prin raportarea unor situaţii care nu reprezentau fidel starea societăţii şi implicit denaturau raportările privind adecvarea capitalului la riscuri, societatea nu a implementat corespunzător politicile privind evaluarea riscurilor suportate, încâlcând prevederile art. 24 alin. (1) şi prevederile secţiunii 8 Capitolul III din Titlul II, Partea I din OUG nr. 99/2006."

Totdată, a fost sancţionată şi Anca Bunea, conducător WBS România. Doamna Bunea a primit o amendă de 50.000 de lei şi o interdicţie de cinci ani pe piaţa de capital.

CNVM i-a mai amendat şi pe Brânduşa Tănase, reprezentant al compartimentului de control intern WBS România şi pe Dan Vătămanu, conducător al WBS România, cu 10.000 de lei, respectiv 50.000 de lei.

Doamna Tănase are interzis pe piaţa de capital trei ani, iar domnul Vătămanu, cinci ani.

CNVM a retras autorizaţia de funcţionare a WBS România şi a amendat firma cu 40.907,2 lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In sfarsit CNVM a luat o decizie buna!

    1. Fara indoiala, decizia ar fi fost si mai buna daca era luata mai de mult. Asa, dupa ce faptele s-au consumat, intrebarea ar fi la ce mai este bun CNVM. Fiindca nu prea a reusit sa apere interesele investitorilor, nu-i asa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb