Actualizare 22:48 Ministrul de Finanţe grec, în parlament: "Luni a fost cea mai dificilă zi din viaţa mea. A fost o decizie care va cântări greu pe mine pentru restul vieţii", potrivit ThePressProject.
(A.C.)
-------------
Actualizare 22:06 Tsipras, către palamentari: "Am nevoie de sprijinul vostru"
Agenţia de presă Reuters a confirmat că premierul Alexis Tsipras a avertizat parlamentarii săi că se va chinui să rămână la putere fără sprijinul lor. Potrivit unui oficial guvernamental, Tsipras a declarat: "Eu sunt prim-ministru pentru că am un grup parlamentar care mă sprijină. Dacă nu am sprijinul său, va fi dificil să fiu prim-ministru ziua următoare".
• Partidul Noua Democraţie va sprijini planul de austeritate
Partidul principal de opoziţie al Greciei, Noua Democraţie, a confirmat, în cadrul întrunirii grupului său parlamentar din această după-amiază că va sprijini măsurile de austeritate la votul din această seară.
Anna Asimakopoulou, membru şi economist principal al partidului, a declarat: "Reformele vor trece, cu siguranţă, prin parlament însă nu cred, chiar şi în cel mai bun scenariu, că vom vedea un acord mai devreme de câteva luni. Comisia Europeană are întotdeauna concediu timp de aproape trei săptămâni în august. Va fi o stare de incertitudine pentru ceva timp".
Potrivit The Guardian, marea speranţă este că cel puţin un grad de normalitate se va întoarce odată cu redeschiderea băncilor. Însă, Asimakopoulou, având aceeaşi viziune cu majoritatea economiştilor, a spus că nu previzionează că aceasta se va întâmpla până ce un acord concret va fi stabilit.
"Ar putea deschide (băncile, n.r.) pentru tranzacţii însă controlul de capital nu va fi ridicat în întregime de teama că băncile vor scoate capitalul din ţară", a declarat aceasta pentru un reporter The Guardian.
(A.C.)
------------------
Actualizare 21:54 Incidente violente în Piaţa Syntagma, la începutul dezbaterii parlamentare
Incidente violente între poliţie şi manifestanţi înarmaţi cu cocteiluri Molotov au avut loc astăzi în jurul orei 20:00 în principala piaţă din Atena, Piaţa Syntagma, în momentul în care, la câţiva zeci de metri depărtare, începea o dezbatere parlamentară crucială pentru viitorul ajutorului acordat Greciei, potrivit AFP.
Mai multe zeci de tineri mascaţi şi purtând căşti pe cap au început să arunce cu sticle incendiare la finalul unei manifestaţii la care au participat circa 12.000 de opozanţi ai acordului ce impune condiţii foarte dificile, au observat mai mulţi corespondenţi ai agenţiei AFP.
(A.C.)
--------------
Actualizare 19:40 Acordul semnat de Tsipras a trecut de comisiile parlamentare
Pachetul iniţial de reforme promis zonei euro de premierul grec Alexis Tsipras a trecut astăzi după-amiază prima barieră legislativă, fiind avizat de cele patru comisii specializate din Parlamentul de la Atena, legislativul grec urmând - probabil spre miezul nopţii - să se pronunţe prin vot asupra acestor măsuri, precum şi a acordului în ansamblu, transmite agenţia EFE.
• Parlamentul Franţei s-a pronunţat în favoarea acordului
Adunarea Naţională a Franţei (camera inferioară a Parlamentului francez) s-a pronunţat în favoarea acordului european cu Grecia, cu 412 voturi "pentru", 69 "contra" şi 49 de abţineri, a transmis, pe Twitter, camera inferioară a Parlamentului francez.
(A.C.)
--------------
Actualizare 17:27 Platforma de Stânga din Syriza a prezentat un plan de revenire la moneda naţională
Ministrul Energiei, Panagiotis Lafazanis, care conduce Platforma de Stânga din Syriza, a prezentat ieri seară planuri de revenire la moneda naţională, potrivit GR Reporter.
Potrivit unor surse guvernamentale, Lafazanis a prezentat planul alternativ realizat de membri ai Platformei de Stânga în cadrul unei întâlniri a cabinetului de la Atena. Implementarea unui astfel de plan ar presupune "obţinerea a 22 miliarde de euro din Banca Greciei pentru plata salariilor şi pensiilor în intervalul necesar tipăririi propriei monede", a declarat Lafazanis.
Planul presupune preluarea rezervelor Băncii Greciei cu care provizionează cu lichidităţi băncile greceşti după autorizare din partea Băncii Centrale Europene.
Potrivit lui Lafazanis, banii ar urma să fie folosiţi pentru plata salariilor şi pensiilor după impunerea controalelor asupra capitalului.
O astfel de acţiune este definită ca tipărire neautorizată de bani şi ar provoca excluderea automată a Greciei din zona euro.
(A.C.)
----------------
Actualizare 16:38 Preşedinte Fed: "Situaţia din Grecia ar putea afecta economia SUA"
Preşedintele Rezervei Federale a SUA a declarat că dacă economia SUA va continua să-şi revină precum este de aşteptat, ratele dobânzilor ar putea creşte în acest an.
Însă în cadrul unui discus lung în Congresul american, aceasta a menţionat pe scurt Grecia ca una dintre posibilele probleme care ar putea afecta economia SUA.
(A.C.)
-------
Actualizare 16:30 Membri comisiei Syriza critică acordul cu Grecia
Mai mult de jumătate din comisia centrală a partidului grec de la guvernare Syriza a semnat un comunicat care critică acordul dintre Grecia şi creditorii europeni, numindu-l o lovitură de stat a liderilor europeni.
Comunicatul, semnat de 109 dintre cei 201 membri ai comisiei spune că acordul a fost "rezultatul ameninţărilor de strangulare financiară imediată" şi că este un nou bailout cu "măsuri umilitoare de supraveghere, distructive pentru ţara noastră şi populaţia sa".
(A.C.)
---------------
Actualizare 16:26 Comisia Europeană mobilizează 35 de miliarde de euro din bugetul UE în favoarea Greciei
Comisia Europeană a prezentat miercuri un plan de investiţii în valoare de 35 de miliarde de euro până în 2020, în ideea de a ajuta la relansarea economiei Greciei, cu condiţia îndeplinirii măsurilor convenite la summitul european, informează executivul comunitar.
"Reformele convenite la summitul euro sunt absolut necesare pentru creştere economică şi locuri de muncă, însă trebuie însoţite de investiţii ambiţioase. Fondurile structurale şi investiţiile europene pot canaliza investiţii de peste 20 de miliarde de euro în 2014 - 2020 în beneficiul Greciei şi poporului grec", a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
"Comisia Europeană poate mobiliza peste 35 de miliarde de euro de la bugetul UE pentru a sprijini creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi investiţiile în Grecia. De unul singur, acest sprijin nu va fi suficient pentru a asigura o relansare de durată. Are nevoie de sprijinul unor reforme fundamentale care să rezolve slăbiciunile structurale ale economiei Greciei", a declarat, la rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.
Ca o măsură excepţională, având în vedere situaţia unică a Greciei, Comisia a propus să îmbunătăţească imediat lichiditatea, astfel încât proiectele să poată fi în continuare finanţate în cadrul perioadei de programare 2007 - 2013. Una dintre măsuri vizează eliberarea anticipată a ultimelor 5% din restul plăţilor UE, care în mod normal sunt reţinute până la închiderea programelor. În acest fel, va fi creat imediat un plus de lichiditate în valoare de aproximativ 500 milioane de euro, bani care pot fi utilizaţi pentru reluarea finanţării pentru investiţiile care susţin creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.
De asemenea, Comisia a propus majorarea cu 7% a pre-finanţării iniţiale pentru programele pentru 2014 - 2020 în Grecia, generând astfel o sumă suplimentară de un miliard de euro care poate fi utilizată pentru lansarea proiectelor cofinanţate în cadrul politicii de coeziune.
Grecia beneficiază deja de un tratament preferenţial. Programele greceşti finanţate cu fonduri UE în 2007 - 2013 au primit un procentaj mai mare de finanţare de la UE. În multe cazuri, UE plăteşte pentru 95% din valoarea totală a costurilor investiţiei, spre deosebire de maximul de 85% care se aplică în mod normal.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat speranţa că Parlamentul European şi statele membre îşi vor face la rândul lor datoria pentru ca aceşti bani să poate fi eliberaţi rapid.
---
Actualizare 14:56 Marea Britanie va cere despăgubiri în cazul unor pierderi de pe urma împrumutului de 7 miliarde euro
Ministrul de Finanţe britanic, George Osborne, a cerut ca statele eurozonei să despăgubească Trezoreria Marii Britanii în cazul unor pierderi, dacă ţara sa va fi obligată să contribuie la împrumutul-punte de 7 miliarde de euro pentru Grecia, potrivit the Guardian.
Marea Britanie ar trebui să contribuie cu puţin peste 15% din costul împrumutului-punte acordat prin Mecanismul European de Stabilitate Financiară.
Aceasta încalcă promisiunea făcută de David Cameron în 2011 care spunea că cetăţenii britanici nu vor fi forţaţi să subscrie la bailout-urile eurozonei.
(A.C.)
----------------
Actualizare 14:54 Proteste antiausteritate şi în Atena
Protestatari mărşăluiesc în Atena împotriva măsurilor de austeritate asupra cărora Parlamentul grec îşi va da astăzo votul, transmite The Guardian.
Potrivit publicaţiei, cetăţenii care protestează flutură bannere cu mesaje precum "Pensia mea este de 201 euro", "Grecia este înfometată", "Nu mai putem dormi".
---
Actualizare 14:44 Cameron: "Trebuie să existe o restructurare a datoriei Greciei"
Premierul britanic, David Cameron, a declarat că FMI are dreptate când constată o nevoie de restructurare a datoriei Republicii Elene. "Principiul că trebuie să existe o restructurare a datoriei este corect. Este în interesul eurozonei să rezolve modul în care se conduce. Ei trebuie să rezolve aceste probleme, şi cât mai rapid", a declarat Cameron, întrebat de această problemă.
(A.C.)
---------------
Actualizare 14:28 Varoufakis a vorbit în palamentul elen
Fostul ministru de Finanţe al Greciei, Yanis Varoufakis, a vorbit în parlamentul de la Atena iar acesta "ne este mullţumit", potrivit The Guardian.
(A.C.)
-----------
Actualizare 13:40 Ministrul adjunct de finanţe grec a demisionat
Ministrul adjunct de finanţe din Grecia, Nadia Valavani, a demisionat din funcţie, spunându-i premierului Alexis Tsipras că nu poate accepta termenii bailout-ului, transmit Reuters şi The Guardian.
---
Actualizare 13:32 Comisia Europeană propune un împrumut-punte de 7 miliarde euro pentru Grecia
Comisia Europeană propune un împrumut-punte de 7 miliarde euro pentru finanţarea Greciei, în această lună, dacă Atena adoptă setul de reforme asupra căruia s-a stabilit un acord, transmite Reuters.
---
Actualizare 13:28 Spania: Mariano Rajoy a decis să supună votului parlamentului acordul cu Grecia
Şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, şi-a anunţat miercuri intenţia de a supune votului Parlamentului acordul Greciei cu UE, dată fiind importanţa fondurilor angajate, relatează AFP şi Reuters.
"Chiar dacă în ţara noastră procedura nu este obligatorie, intenţia mea este de a-l supune dezbaterii şi votului Parlamentului (...) întrucât fondurile care ar urma să fie garantate de contribuabilii spanioli sunt importante", a declarat Mariano Rajoy în faţa camerei inferioare a parlamentului, Congresul deputaţilor.
Partidul popular (PP, de dreapta) al lui Mariano Rajoy deţine majoritatea absolută în parlament. Şeful guvernului nu a anunţat când va avea loc votul asupra acordului cu Grecia, dar a reamintit că acesta este condiţionat de adoptarea unui pachet de reforme.
Potrivit unei estimări a lui Mariano Rajoy de luni, factura pentru spanioli va reprezenta 12% din cel de al treilea plan de ajutor al Atenei, în sumă de 82 până la 86 miliarde de euro.
El a adăugat că îşi doreşte ca "această afacere să se termine în cel mai bun mod posibil".
"S-a pierdut mult timp", a mai spus Rajoy, estimând că "a venit timpul ca guvernul grec să fie rezonabil şi să dea dovadă de responsabilitate". De asemenea, a apreciat şeful guvernului spaniol, evitarea "frustrării" poporului grec va fi dificilă.
---
Actualizare 12:27 Bundesbank: Trebuie adoptate rapid măsuri de "bail-in" pentru băncile din Grecia
Măsuri de "bail-in" pentru băncile din Grecia ar trebui introduse cât mai curând cu putinţă, a afirmat, miercuri, Andreas Dombret, membru al Boardului Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters.
La 1 ianuarie 2015, în Grecia şi în restul statelor membre ale Uniunii Europene a intrat în vigoare o lege de implementare a Directivei privind redresarea şi rezoluţia bancară, care prevede, printre altele, constituirea unui fond de rezoluţie în care băncile trebuie să contribuie cu o sumă reprezentând 1% din valoarea depozitelor garantate, într-un termen de 10 ani. La aceste sume se adaugă măsurile de bail-in, precum confiscarea depozitelor negarantate de peste 100.000 de euro, care vor face posibilă salvarea unei bănci în dificultate exclusiv din fondurile investitorilor privaţi fără a se apela la fondurile publice, cum s-a întâmplat până acum.
La 1 iulie, Guvernul României a aprobat proiectul de lege privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, ce transpune în legislaţia naţională Directiva UE.
"În opinia mea, acest instrument (bail-in) ar trebui să fie disponibil cât mai curând cu putinţă şi nu doar de la 1 ianuarie 2016, data implementării obligatorii a Directivei", a declarat Andreas Dombret, într-un discurs rostit la Munchen.
Pe de altă parte, ministrul elen al Economiei, George Stathakis, a afirmat miercuri că BCE, acordând sprijin suplimentar băncilor elene, ar fi putut da un semnal pozitiv Guvernului de la Atena cu două săptămâni înaintea semnării celui de-al treilea acord de asistenţă financiară între Grecia şi creditorii internaţionali.
"BCE ar fi putut face acest pas cu 10-15 zile înainte de semnarea acordului", a declarat Stathakis, la postul de televiziune SKAI TV. Acesta a adăugat că acordul a evitat perspectiva introducerii unei taxe pe depozitele bancare.
---
Actualizare 12:02 Franţa salută poziţia FMI asupra restructurării datoriei Greciei
Ministrul de finanţe francez Michel Sapin a declarat, pentru o televiziune, că salută noua analiză a FMI privind sustenabilitatea datoriei Greciei.
Oficialul a precizat că guvernul Franţei realizează deja că este nevoie de o restructurare mai adâncă a datoriei Greciei. "FMI spune exact ce spunem şi noi... nu putem ajuta Grecia dacă menţinem aceeaşi povară a rambursării datoriei asupra economiei Greciei", a declarat Sapin. El e menţionat că FMI a solicitat o restructurare a datoriei, şi nu o tăiere a acesteia, potrivit Reuters.
---
Actualizare 11:38 Proteste antiausteritate în Salonic înaintea votului
Proteste au loc, în această dimineaţă, în Salonic, împotriva măsurilor impuse pentru nou program de bailout, asupra cărora Parlamentul grec va vota în această seară, transmite The Guardian.
Potrivit publicaţiei, un poster larg a fost afişat pe un minister, el ilustrând poza lui Tsipras, împreună cu predecesorii săi, George Papandreou şi Antonis Samaras, ale căror programe de austeritate actualul premier a promis să le înlocuiască.
"Primul memorandum, al doilea memorandum, al treilea memorandum, am sângerat îndeajuns, am plătit destul", se arată pe acest banner.
---
Actualizare 11:02 BCE este aşteptată să ridice joi plafonul ELA
Banca Centrală Europeană este aşteptată să menţină miercuri plafonul de finanţare de urgenţă pentru băncile greceşti (ELA), însă acesta poate fi majorat joi, scrie Kathimerini.
Potrivit publicaţiei, plafonul va fi menţinut miercuri, înaintea votului Parlamentului grec privind măsurile promise de Atena către creditori.
Cu toate că oficialii bancari nu exclud un gest de bunăvoinţă, miercuri, este posibil ca limita ELA să fie majorată joi, după ce măsurile au fost adoptate, adaugă Kathimerini.
Sursa citată precizează că băncile se aşteaptă ca vacanţa lor să fie extinsă de joi, urmând ca băncilor să le fie permis să se deschidă pe 20 iulie.
Ministrul grec de finanţe a confirmat, ulterior, că vacanţa bancară va fi extinsă joi.
---
Actualizare 08:54 MAE: Sindicatele din domeniul public din Grecia, în grevă
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Grecia că Federaţia Sindicatelor din Domeniul Public (ADEDY) organizează miercuri, 15 iulie 2015, o grevă de 24 de ore.
La grevă a fost anunţată participarea lucrătorilor din spitalele publice şi din farmacii.
(E.D.)
---
Premierul grec Alexis Tsipras a declarat, marţi, într-un interviu, că acordul stabilit cu creditorii internaţionali este unul prost, dar acesta era singura sa opţiune să salveze ţara.
"Îmi asum integral responsabilitatea, pentru greşeli şi pentru treceri cu vederea, precum şi pentru semnarea un text în care nu cred, dar pe care sunt obligat să îl implementez", a declarat Tsipras într-un interviu la televiziunea publică.
Premierul grec Alexis Tsipras a apărat marţi acordul de principiu încheiat cu creditorii internaţionali pentru un al treilea acord de bailout, spunând că, deşi a fost "o noapte rea pentru Europa" şi că a fost "impus" Greciei, înţelegerea a salvat ţara mediteraneeană de la ieşirea din euro, iar acordul trebuie implementat, relatează Reuters.
Tsipras a mai arătat că a luptat să evite tăierea salariilor şi pensiilor, adăugând că ajustările fiscale convenite în acord sunt mai blânde decât ajustările convenite în trecut.
Tsipras, care se confruntă cu nemulţumiri puternice în partidul sau Syriza din cauza acordului, a declarat că Grecia trebuie să respecte ajustările fiscale prevăzute în acord şi a adăugat că intenţionează să servească un mandat complet de patru ani, excluzând alegeri anticipate.
"Nu voi scăpa de aceste responsabilităţi şi voi încerca să îmi pun în aplicare programul politic pe o perioadă de patru ani", a spus premierul grec.
"Adevărul rece este că această stradă cu sens unic pentru Grecia ne-a fost impusă", a declarat Tsipras.
1. nu trebuie sa te superi nea Tsipras
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 15.07.2015, 13:17)
SI noi avem un baiat care a facut ce era mai bun pentru Romania.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 14:22)
esti foarte pe langa
1.2. de ce nu esti original (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 15.07.2015, 14:31)
E fraza prietenului Cristi C atunci cand mi-a aruncat pepenele exact atunci cand ciripeam la mass domnului Hai Basescu.;-)
1.3. Basescu doar a imprumutat tzara: (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de ANARHISTUL în data de 15.07.2015, 16:38)
Basescu putea sa aplice masurile de austeritate vorbind ca un diplomat ,nu ca UN BADARAN care pur si simplu ne-a Scuipat in Cap pe noi cei care il votaseram._Adeseori o lua cu masurile de austeritate inaintea FMI. _DE exemplu:_a zis FMI sa se reduca cheltuielile cu sanatatea , iar el si Boc au inchis spitalele si au comasat scolile._FMI a cerut reducerea salariilor cu 10%, Basescu si Boc au zis 25%._In 2012 cand Franks fusese convins cu greu de BNR sa se creasca salariile , Basescu ii zicea la Cotroceni lui Franks:"nu, sa nu fiti de acord cu crestera salariilor"-->asa cum am scris si la FMI pe blog,---> a luat-o SLUGA INAINTEA STAPANULUI. _Iar "BAIATUL" la care va referiti ar putea fi Guvernatorul Isarescu care a reusit sa plateasca imprumutul catre FMI._Basescu doar a indatorat tara si si-a insultat mitocaneste propriul electorat si chiar colegii de partid :de aceea l-au parasit cu totii;pt ca a vorbit gura fara el la BETIE.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 20:30)
Da, sado-masochist Basescu ăsta!
A vrut el să chinuiască românii, in așa hal, încât să le stârnească ura și sa-i facă să-l suspende.
Filozofie de Antene!
1.5. Flacara VIOLET+D-na Udrea (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 21:28)
eu cred ca s-a iradiat singur cu FLACARA VIOLET a lui Aliodor si a incercat sa-si trateze Depresia-mai exact paranoia-cu Wisky dar nu areusit ._apoi a mai fost si Efectul D-na Udrea care l-a facut sa-si paraseasca aiurea partidul _Bine zici ca-i Sado-Maso; cine stie cate POSETE in CAP aprimit de la Udrea ca s-o sprijine si sa-i faca partid ca sa candideze la prezidentiale_In prezent e Invidios pe Iohannis si se bucura de raul lui Ponta ca romanul cand moare capra vecinului._Da, Basescu are multe calitati--HE_HE_HE!
2. fără titlu
(mesaj trimis de Vanat în data de 15.07.2015, 16:31)
Englezii astia sunt europeni numai atunci cand se impart avantajele si castigurile. Ar trebui sa paraseasca uniunea daca nu le place fair-playul.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 17:56)
Alo, tovarasu Vanat, nu mai incurca circulatia! Marea Britanie face parte din UE, dar UE nu face parte din zona Euro, asa ca stai jos si Intreabati-l pe Putin!
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 18:18)
N-am inteles nimic.
Cum?
UE nu face parte din zona Euro?!
Ce ?
Cine a zis ca intregul face parte din parte?!
Pe cine contrazici vere?!
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Vanat în data de 15.07.2015, 18:43)
Nu le convine atunci cand romanii le ocupa o parte din locurile de munca mizere (pentru ca la cele bune nu au acces) si ne batjocoresc in presa lor ignorand drepturile noastre de membrii UE, insa atunci cand isi vand produsele in tara noastra si fac profit suntem buni si la fel UE. Ei sunt cu EU dar nu prea, ba sunt, dar totusi nu, sa mai vedem, ne mai gandim, dar aia nu ne convine, insa profitul ne place, e buna UE, ba nu e etc. Altfel spus, sunt lipsiti de fair-play (ca si tine). In alta ordine de idei, nu inteleg trimiterea la Putin si apelativul tovarasu'
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Vanat în data de 15.07.2015, 19:07)
Atunci cand faci parte dintr-o familie trebuie sa fii alaturi de fiecare membru al ei atat la bine cat mai ales la rau. Nu se poate ca la petreceri sa faci parte din familie si sa participi alaturi de ceilalti la distractie iar atunci cand unul dintre membrii este in suferinta sa incepi sa te eschivezi si sa conditionezi ajutorul acordat. In alta ordine de idei, atunci cand in cadrul unei familii au fost stabilite niste reguli, este corect sa le respecti pe toate (asa cum fac si ceilalti) si nu doar pe acelea care iti convin si iti aduc castiguri. Le convine englezilor sa isi desfaca produsele in tara noastra, sa cumpere terenuri aici etc. (atunci suntem membrii UE si noi si ei si e buna legislatia UE), insa atunci cand o mana de romanii cauta de lucru in regat tipa ca din gura de sarpe ca ii lasam fara locuri de munca si nu le mai convine legislatia UE, atunci nu mai este buna. Imi pare rau ca o spun, dar decat astfel de membrii in familie, mai bine lipsa. Nu sunt parteneri corecti din moment ce folosesc masuri diferite (ocale diferite cum ar spune Cuza). Asta este problema si nu are legatura cu putin, sau cu altcineva. Ai inteles tovarasu'? Sunt lipsiti de fair-play si stau cu fundul in mai multe luntri si este deranjant un astfel de comportament din partea unei tari care se vrea a fi de referinta (un pilon). Daca pana si astia sunt lipsiti de corectitudine, ce asteptari sa mai avem de la altii?!
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 19:25)
esti bolshevik, asta esti. taci si pupa poala ue.
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.07.2015, 19:27)
intreaba-ti-l sau intrebati-l
daca anonimul era respectuos fata de vanat, era varianta a doua. daca era mitocan si bou, era varianta unu.
asa, anonimul ramane un prost agramat.
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de Vanat în data de 15.07.2015, 20:47)
Esti absolut bolnav! In alta ordine de idei, nu pup nicio poala decat cel mult pe cea a Romaniei pentru ca aici am fost nascut si aici am crescut si chiar daca am avut de-a face cu multe maimute ca tine de-a lungul timpului, respect si tin in continuare la tara asta.