ALERT / FOTOGRAFII ÎN EXCLUSIVITATE DE LA FAŢA LOCULUI Ucraina: Este linişte în Euromaidan după armistiţiul de ieri

V.B.
Internaţional / 22 februarie 2014

Ucraina: Este linişte în Euromaidan după armistiţiul de ieri

Update 15:45 Ianukovici şi-ar fi depus demisia

Reprezentantul preşedintelui Ucrainei din Rada Supremă a declarat, în urmă cu puţin timp, că Victor Ianukovici şi-a depus demisia, transmit surse de presă din Republica Moldova.

Deputaţii au fost convocaţi de urgenţă în şedinţă plenară, deşi iniţial a fost anunţată pauză până la ora 16. În scurt timp, pe pagina oficială a Preşedinţiei de la Kiev va fi publicată o declaraţie în acest sens.

---

Update 14:24 Rada a votat eliberarea imediată a Iuliei Timoşenko

Parlamentul ucrainean a votat, astăzi, o rezoluţie privind eliberarea imediată din închisoare a fostului premier Iulia Timoşenko, potrivit AFP.

Textul, votat cu 322 de voturi, prevede "eliberarea imediată a Iuliei Timoşenko pe baza unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului", a declarat pentru AFP deputatul Viktor Şveţ, jurist al partidului Batkivşcina, din care face parte Iulia Timoşenko.

---

Update 13:30 Opoziţia ucraineană: "Ianukovici a fugit în Emirate sau în Harkov"

După dispariţia preşedintelui Viktor Ianukovici din Kiev, în cursul dimineţii, opoziţia vehiculează ideea că şeful statului s-ar afla acum în Emiratele Arabe Unite sau în oraşul Harkov, din estul Ucrainei, unde se desfăşoară un congres al deputaţilor din adunările regionale, transmite presa din Republica Moldova.

Pe de altă parte, reprezentanţii aeroportului din Harkov au negat că avionul prezidenţial ar fi aterizat acolo.

În această dimineaţă, reprezentantul preşedintelui în Rada de la Kiev, Iuri Miroşnicenko, a declarat că nu ştie unde se află Viktor Ianukovici. Reşedinţa lui Ianukovici din Kiev este goală şi lipsită de pază. Sute de protestatari s-au adunat la porţile palatului prezidenţial din Kiev. Manifestanţii au înconjurat reşedinţa şi au început să construiască baricade, spunând că sunt gata să forţeze intrarea în palat dacă Viktor Ianukovici nu demisionează.

Tot azi-dimineaţă, opoziţia din Parlamentul Ucrainei a îndemnat la destituirea lui Ianukovici şi la convocarea unor alegeri prezidenţiale anticipate până pe 25 mai. La începutul şedinţei forului legislativ, preşedintele Parlamentului de la Kiev şi doi vicepreşedinţi au demisionat.

Legile votate ieri de Rada Supremă a Ucrainei (inclusiv revenirea la Constituţia din 2004) au fost trimise la Preşedinţie, pentru promulgare.

---

Update 11:28 Kliciko: "Ianukovici a părăsit Kievul"

Preşedintele Viktor Ianukovici a părăsit Kievul, a declarat, în urmă cu puţin timp, Vitali Kliciko (unul dintre liderii opoziţiei), în faţa deputaţilor reuniţi în şedinţă, transmite AFP.

AFP precizează că unii jurnalişti au reuşit să pătrundă cu uşurinţă în reşedinţa preşedintelui din apropiere de Kiev, care, de obicei, este foarte bine păzită. Mai mult, în centrul Kievului, la aproximativ 50 de metri de intrarea în sediul preşedinţiei, se aflau manifestanţi.

---

Update 11:08 Preşedintele Radei a demisionat, iar Ianukovici nu poate fi găsit

Preşedintele parlamentului ucrainean, Vladimir Rîbak, un apropiat al lui Ianukovici, şi-a dat demisia în urmă cu puţin timp, în şedinţa Radei de la Kiev, invocând motive de boală, transmit surse de presă din Republica Moldova.

Rîbak a demisionat după ce mai mulţi deputaţi ai Partidului Regiunilor (aflat la putere) au anunţat că părăsesc această formaţiune politică.

În acelaşi timp, Viktor Ianukovici, preşedintele Ucrainei, nu poate fi găsit. Reprezentantul şefului statului în Rada Supremă nu ştie unde se află în acest moment Ianukovici.

Astăzi şi mâine au fost declarate zile de doliu în memoria celor ucişi în Maidan.

---

Este linişte în Maidan, în această dimineaţă, fiind ţinute slujbe religioase pentru cei care şi-au pierdut viaţa, potrivit unei relatări de la faţa locului, în exclusivitate pentru ziarul BURSA.

În piaţă, sunt numai bărbaţi. Proteste au loc şi în estul ţării.

În urmă cu puţin timp, reşedinţa preşedintelui Viktor Ianukovici a fost deschisă pentru vizite, potrivit relatărilor din Kiev.

Rada (Parlamentul) Ucrainei avea programată şedinţă pentru ora 10, anunţă site-ul instituţiei.

Preşedintele Ianukovici a semnat, ieri, un acord cu reprezentanţii opoziţiei, pentru încetarea crizei politice, după ce violenţele începute marţi s-au soldat cu aproape 80 de persoane, potrivit AFP.

Principalele prevederi ale documentului sunt: încetarea violenţelor, anchetă privind vinovaţii, restaurarea Constituţiei din 2004, guvern de uniune naţională şi alegeri prezidenţiale anticipate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb